Julkaistu Jätä kommentti

Uutuudet: Maihari-pieksut, tuohikorut, kalannahkakorut, käsinkudotut viltit ym.

Maihari-pieksut, hopeinen solmiokoru, tuohirannerengas, lämpimiä karstalankavilttejä, mateennahkahiussolki ja paljon muuta jännää. Puotilaisten kevättalven uutuudet on pudoteltu myyntiin. Tuttuun tapaan kaikki uudet tuotteet ovat 100 % käsityönä valmistettuja, piensarjatuotantoa ja uniikkituotteita. Useita tuotteita on myynnissä vain yksi kappale.

Taveämmi-pieksut

Käsintehdyt kengät - Taveämmi
Käsintehdyt kengät – Taveämmi

Nytpä tuli muuten harvinaisen kova uusi myyjä Puotiin. Taveämmin eli Pohjanakan nimen taakse kätkeytyvä Virpi Jääskö on Inarin kirkonkylän moderni kyläsuutari, joka hallitsee laaja-alaisesti myös kengänteon salat. Saimme Puotiin myyntiin kolme upeaa Virpin suunnittelemaa pieksumallia; rokkaavat maihari-pieksut, kepeän lennokkaat tennari-pieksut ja erikoiset huopapieksut, joissa englantilaistyylinen chelsea boot yhdistyy lappilaiseen pieksuperinteeseen.

Voisi sanoa, että Taveämmi-pieksut ovat pikamuodin vastakohta. Jokainen pieksupari valmistetaan tilauksesta, valmista varastoa ei ole.  Virpi käyttää lappilaisia perinnemateriaaleja, joissa on erityisen kova työ ja pitkä matka raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi. Hän tekee usein sisnan (poronnahka) ja koipiturkiksen itse, aikaa ja vaivaa säästämättä.

Anitta Vierelä: Tuohikorut, Karhunjälki-solmiokoru, hopeakorut

Anitta Vierelän Tuohikorusarja
Anitta Vierelän Tuohikorusarja

Anitta Vierelä laajentaa korumallistoaan uuteen materiaaliin. Tuohta käytettiin ennen muinoin muovin tavoin, sillä se on kevyt, taipuisa ja kestävä materiaali. Korujakin siitä voi siis tehdä.

Korvakorut, rannerenkaat ja kaulariipukset on tehty hopeasta ja lappilaisesta koivuntuohesta. Tuohi kerätään koivusta keskikesän aikaan, jolloin se irtoaa helpoiten. Tuohi irrotetaan siten, ettei se vaurioita puun kaarnaa.

Anittalta tuli saataville myös uusia metallikorumalleja: hauskasti helisevä hopeinen Lumipallo-korvakoru ja lapsille ja lapsenmielisille suunniteltu Petteri Punakuono-riipus.

Ehkä erikoisin Anittan koru-uutuuksista on miehekäs solmiokoru, jota käytetään kravattisolmun päällä. Koru on koristeltu karhunjälkikuviolla joten se sopii erityisesti eräilyä tai metsästystä harrastaville miehille. Koru on suunniteltu myös niille, joilla on haasteita solmun solmimisen kanssa. Saatavilla hopeisena, messinkisenä ja kuparisena.

Karhu-Koru: Kaamos-korvakorut

Vaikka hanget kimmeltävät auringossa jo näilläkin korkeuksilla, tämänkertaisessa kuvastossamme viipyilevät vielä pitkän kaamoksen tummat sävyt.

Anne Karhu-Angelin suunnittelemat kokomustat Kaamos-korvakorut ovat saaneet innoituksen polaariyön hämärästä.

Katja Magga: uudet hopeakorut, korut kalannahkasta

Hopeinen kaulakoru
Bálggis-Polku hopeinen kaulakoru

Katja Maggan eleganttien korujen valikoima kasvaa. Uutuuksia on hopeisina ja myös erikoisemmissa materiaaleissa.  Diehppi-hapsukorvakoru on valmistettu pajuparkitusta sisnasta, eli poronnahasta. Katja on valmistanut sisnan itse käsityönä.

Katja on suunnitellut myös omalaatuisia mateen- ja lohennahkaa ja hopeaa yhdisteleviä koruja. Mateet on pyydetty Lokan tekojärvestä ja Inarijärvestä.

Erja Tuhkala: Hehku ja muut viltit

Hehku villaviltti
Hehku villaviltti

Erja Tuhkalan suunnittelmat, suuret ja lämpimät, suomalaisesta karstalangasta käsinkudotut viltit eivät jätä kylmäksi myöskään ulkonäön suhteen.

Tämmöistä Inarista tällä kertaa. Ei muuta kuin shoppailemaan. Inarin kirkokylällä ja Ivalossa ilmainen kotiinkuljetus, koko maassa ilmainen postitus yli 100 euron tilauksille. Maksuaikaakin saa, laskulla tai osarilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *