Tietosuoja

Tietosuojaseloste

Tämä on mahdollisimman selkokielinen seloste siitä, miksi ja miten keräämme, säilytämme ja käsittelemme henkilötietoja.

Päivitetty viimeksi: 13.2.2020

  1. Tärkeimmät jutut
  2. Rekisterin pitäjä ja tarkoitus
  3. Mitä tietoja kerätään ja mistä
  4. Kuka näkee tietosi
  5. Miten tietosi turvataan
  6. Evästeet, seuranta ja analytiikka
  7. Säilytys
  8. Oikeutesi

1. Tärkeimpiä juttuja

  • Ei, me emme säilytä asiakkaiden maksutietoja kuten luottokorttinumeroa koskaan omissa järjestelmissämme. Rosmot eivät meiltä niitä saa.
  • Ei, emme lähetä sinulle suoramarkkinointipostia tai -mailia, jos et pyydä sitä erikseen.
  • Ei, sinun ei tarvitse rekisteröidä asiakastiliä voidaksesi tilata kaupasta, mutta luomalla tilin voit seurata kätevästi tilauksiasi ja tietojasi.
  • Kyllä, mikäli käytät sivuamme ja hyväksyt ehtomme, me saatamme vakoilla sinua markkinointitarkoituksessa. Kuulostaa pahalta, mutta se on aika normihommia nykymaailmassa ja näin toimivat käytännössä kaikki kaupalliset verkkosivustot. Lue tarkemmin kohdasta Evästeet, seuranta ja analytiikka
  • Kunnioitamme yksityisyyttäsi ja pidämme hyvää huolta tiedoista, joita asiakkailtamme ja myyjiltämme keräämme ja saamme. Henkilötietojasi käsitellään henkilötietolain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa.

2. Rekisterin pitäjä ja rekisterin tarkoitus

Inarin Käsityöpuoti
Henrikintie 59
99800 Ivalo
puoti@kasityopuoti.fi

Tämä rekisteri sisältää asiakkaiden ja myyjien tietoja. Keräämme henkilötietoja asiakkailta asiakassuhteen hoitamiseen, asiakasyhteydenpitoon ja markkinointiin. Myyjiltä keräämme henkilötietoja maksujen tilityksiin, kirjanpitoon ja yhteydenpitoon. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on meidän välinen sopimus ja siitä johtuvat lakisääteiset velvoitteet. Henkilötietojen antaminen on edellytys sopimuksen syntymiselle. Toisin sanoen et voi myydä tai tilata verkkokaupastamme tavaroita, jos et anna henkilötietojasi.

Emme tee sinua koskevia profilointeja ja automaattisia päätöksiä. Mikäli valitset maksutavaksi osamaksun tai laskun, saattaa luotonantaja/rahoitusyhtiö kuitenkin tehdä luottoarvion omassa palvelussaan eri lähteitä käyttäen.

3. Mitä tietoja kerätään ja mistä lähteistä?

Käyttäjän antamat tiedot rekisteröitymisen tai tilauksen yhteydessä

  • Nimi
  • Sähköposti
  • Osoitetiedot
  • Maksutiedot, kuten laskutustiedot sekä maksuvälinetiedot
  • Sijaintitiedot, IP-osoite, selaintyyppi (käytetään sivuston lokalisoimiseen mm. verojen laskemista varten)
  • Tuotearvostelut, kommentit, jos kirjoitat sellaisia
  • Markkinointiviestisuostumukset ja -kiellot
  • Tuotekohtaiset täydennysilmoitukset/waitlistit
  • Tilausten tiedot
  • Palvelun kautta käyty suoraviestinvaihto (vain myyjät)
  • Myyntihistoria ja tilitykset (vain myyjät)

Tiedot analytiikkaan ja mainontaan

  • Facebook Pixel ja Google Analyticsin keräämät tiedot
  • Asiakasarvostelut ja -palautteet tilauksen jälkeen (toimittaja Customer Reviews LTD)

Jos rekisteröit asiakastilin, voit tarkastellä ja muuttaa tietojasi verkkosivuston Oma tili-sivulta. Voit tilata kaupasta myös ilman asiakastilin luomista.

Myyjät voivat tarkastella ja muuttaa omia tietojaan myyjien hallintapaneelin kautta.

Tietojen lähde on asiakas/myyjä itse. Emme hanki ulkopuolisilta suoramarkkinointitietoja, tai kerää tietoja muuten.

4. Kuka näkee tietosi (seloste käsittelytavoista)

Henkilötietojasi käyttää eri tavoin pääasiassa kolme tahoa:

  • Inarin käsityöpuodin verkkokaupan ylläpito ja tilauksia käsittelevä henkilökunta
  • maksutavan toimittaja eli Checkout Finland Oy
  • tuotteen myyjä eli käsityöläinen, jonka tuotteita tilaat

Lisäksi jotkin välttämättömät tiedot välittyvät kolmansille osapuolille. Esimerkiksi toimitus onnistuu vain, jos osoitteesi välitetään Postille tai Matkahuollolle. Maksamista varten tietosi menevät luotetuille rahoituslaitokselle tai maksunvälittäjälle. Lisäksi tietoja käytetään markkinoinnin toteuttamiseen eri kanavissa, jolloin tietoja käsittelee Facebook ja Google. Kirjanpitoaineistossa säilytetään sähköisiä tositteita. Asiakaspalautteiden osalta tietoja käsittelee Customer Reviews LTD.

Kullekin palveluntarjoajalle lähetetään vain palvelun toteutumisen kannalta välttämätön tieto, vapaata pääsyä tietoihisi ei luovuteta kolmansille osapuolille. Palveluntarjoajilla ei ole oikeutta käyttää tietojasi muuhun kuin palvelun toteuttamiseen.

5. Miten tietosi turvataan?

Kaikki tiedonsiirto tapahtuu aina salattuja yhteyksiä pitkin. Verkkokauppamme on SSL-suojattu. Kaikki käyttäjätiedot ovat salasuojauksen takana. Emme tulosta tietojasi fyysisiksi kopioiksi, ottamatta lukuun lähetyslistoja ja osoitekortteja.

Verkkokauppaohjelmistomme tieturvasta pidetään hyvää huolta. Automaattiset päivitykset pitävät ohjelmiston ajan tasalla ja sitä monitoroidaan jatkuvasti tietoturvan kannalta. Palvelinympäristömme sijaitsee Suomessa, luotetun toimijan, Seravo Oy:n hoidossa. Mikään järjestelmä tässä maailmassa ei ole kuitenkaan 100% turvallinen, joten emme säilytä kaupassamme maksutietojasi vaan syötät ne vain suoraan maksunvälittäjälle.

Noudatamme asiakastietojen käsittelyssä hyviä tietosuojakäytäntöjä. Henkilökuntaa ja myyjiä sitoo vaitiolovelvollisuus.

6. Evästeet, seuranta, analytiikka

Keräämme tietoja myös analytiikkaa ja markkinointia varten. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on suostumus.

Kasityopuoti.fi verkkosivu hyödyntää evästeitä (cookies) ja vastaavia teknisiä toimintoja. Tätä tarvitaan mm. ostoskorin toimintaan, käyttäjän tunnistamiseen ja muihin toimintoihin. Kauppa ei toimi ilman evästeitä, joten niiden käytön hyväksyminen on pakollista. Ilman evästeitä toimiva nettisivu tai -palvelu on äärimmäisen harvinainen.

Käytämme evästeitä myös sivuston kehittämiseen ja markkinoinnin toteuttamiseen. Markkinointitarkoituksessa sivujemme selausta seuraavat Google ja Facebook. Analytiikassa keräämme yksilöimätöntä dataa, mutta Google ja Facebook voivat kerätä mainontaa varten myös yksilöityjä tietoja sivustolla vierailusta.

Tästä seuraa myös mm. se ilmiö, että kun käyt verkkokaupassamme, saatat nähdä jonkin ajan päästä mainoksemme somessa tai Googlen verkostossa. Sitä kutsutaan (dynaamiseksi) uudelleenmarkkinoinniksi. Se on nykypäivänä erittäin yleinen mainostekniikka.

Jos koet tämän tungettelevaksi, etkä halua, että sinua vakoillaan tällä tavoin, sinun kannattaa tutustua Googlen ja Facebookin tietosuojaperusteisiin ja ruksia kieltoja palveluista päälle. Voit myös asentaa Google Analytics Opt-out Add-on -lisäosan selaimeesi tai selailla nettiä anonymiteetin turvaavalla suojatulla selaimella estääksesi analytiikkadatan keräämisen.

7. Säilytämme tietojasi

  • verkkokaupassa viiden vuoden ajan
  • sähköpostiarkistosssa seitsemän vuoden ajan
  • kirjanpitoaineistossa seitsemän vuoden ajan

8. Sinulla on seuraavat oikeudet

  • oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilötiedot
  • oikeus tietojen oikaisemiseen
  • oikeus käsittelyn rajoittamiseen (voit esimerkiksi kieltää markkinoinnin)
  • oikeus vastustaa käsittelyä
  • oikeus peruuttaa suostumus (voit esimerkiksi peruuttaa suostumuksesi markkinointiin)
  • oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Huomioithan, että sinulla on ”oikeus tulla unohdetuksi” vain, jos meillä ei ole lakisääteisiä velvoitteita jatkaa henkilötietojesi käsittelyä. Esimerkiksi emme saa silputa tositteita, joissa voi olla nimesi, jos laki vaatii niiden säilyttämistä.

Ohjeet & Ehdot

Inarin Käsityöpuoti
puoti@kasityopuoti.fi
044 237 8300


Y-tunnus:  2592039-9