Käsitöiden myynti verkkokaupassa

Handmade in Inari

10 hyvää syytä myydä käsitöitä Verkkopuodissa

Teetkö käsitöitä tai taidetta suurella sydämellä? Liity laumaan ja aloita ammattiporukassa käsitöiden verkkokauppamyynti koko maahan helposti ja riskittömästi.

Inarin Käsityöpuoti tarjoaa varaslähdön sinulle, jota kiinnostaa käsitöiden myyminen verkossa. Tuomme tuotteesi uusien yleisöjen tietoon ja helposti hankittaviksi. Voit tienata parhaimmillaan melko mukavasti – Puodista on muodostunut jopa tärkein myyntikanava joillekin käsityöläisille.

Tässä 10 hyvää syytä myydä käsityötuotteita Puodin verkkokaupassa.


Hyvä syy 1: Umpiriskitön meno

Ei aloitusmaksua, ei kuukausimaksuja, ei yllärikuluja. Maksat vain ennalta sovitun provision toteutuneista myynneistä. Puodissa myyminen ei sido sinua mitenkään, pysyt itsenäisenä toimijana.

Hyvä syy 2: Näkyvyyttä ja sinisiä ulapoita

4 500 +

Vähintään 4 500 uniikkia kävijää kuukaudessa

5 000 +

Yli 5 300 seuraajaa Facebookissa.

2 000 +

Yli 2 000 seuraajaa Instagramissa.

Viritä verkot kotilampea laajemmille ulapoille. 90 % tilauksistamme tulee Inarin kunnan ulkopuolelta. Käytössäsi on ensimmäisestä päivästä alkaen valmis, kasvava yleisö tuotteillesi. Mainostamme tuotteitasi jatkuvasti Facebookissa, Google Adsissa ja perinteisessä mediassa.

Hyvä syy 3: Löydettävyyttä

Kirjoita Googleen ”käsitöiden verkkokauppa” tai vastaavaa. Hakutuloksissa kärkipäästä löytyy tämä verkkokauppa. Kokeile ”pieksut”, kakkosena Taveämmin maiharipieksut. Löydymme hakukoneiden ensimmäiseltä sivulta kymmenillä eri käsintehtyihin tuotteisiin liittyvillä hakutermeillä.

Panostamme hakukonenäkyvyyteen, jotta kiinnostunut asiakas löytäisi juuri sinun tuotteesi. Tämä on vähän hankalampaa kuin arvaisi ja selvä etulyöntiasema sinulle.

Hyvä syy 4: Tunnettavuuden vetoapua

Tuntemattoman myyjän voi olla vaikea vakuuttaa ostajaa. Inarin Käsityöpuodin pidetty brändi, hyvät asiakasarvostelut ja Design from Finland -merkki kertovat asiakkaallesi, että meihin ja laatuumme voi luottaa. Kauppa syntyy paljon helpommin.

Hyvä syy 5: Tilaustöitä

Kauttamme tulee kyselyitä tilaustuotteista. Ohjaamme asiakkaat halukkaille tekijöille. Kauttamme on löytynyt tekijöille myös muita töitä.

Hyvä syy 6: Myy kuin pro

Puodin markkinointitiimi suunnittelemassa kampanjaa. Photo credit: bnilsen / Flickr

Puotilaisena saat markkinointiviestinnän ammattilaiset avuksesi. Ihan ilmaiseksi. Muotoillaan tarinasi mielenkiintoiseksi, otetaan edustavat kuvat ja tehdään tuotteestasi houkutteleva.

Hyvä syy 7: Palvele kuin pro

Tarjoa asiakkaillesi parempi palvelukokemus: sujuva kommunikointi, helpot verkkomaksutavat, lasku ja osamaksu, nopea toimitus, paketointi, sievät lippuset ja lappuset, apua tarvittaessa… Tyytyväinen asiakas muistaa sinut myöhemminkin.

Hyvä syy 8: Keskity olennaiseen

Antaudu luovalle työllesi, ja anna muiden säätää myyntihommat. Palvelumme on muotoiltu niin, että se on sinulle mahdollisimman helppo. Heitä vain tuotteesi meille ja me hoidamme kaiken: otamme tuotekuvat, kirjoitamme tuotekuvaukset, mainostamme tuotettasi, hoidamme maksuliikenteen, pureskelemme ruokasi helposti nieltäväksi mössöksi, lähetämme tuotteen asiakkaalle ja tarvittaessa huolehdimme vaihdosta ja palautuksesta.

Hyvä syy 9: Yhteisöstä voimaa

Yhteisrintamassa muiden osaavien käsityöläisten kanssa on toiminnan kehittäminen helpompaa. Voit kysyä luovan alan yrittämisen kiemuroista ja saat hiljaista tietoa ammatista, tuotteistamisesta ja markkinoinnista. Saat yhteisbrändiltä vetoapua ja toteutamme yhteisiä myynti- ja markkinointitempauksia.

Hyvä syy 10: Sinä päätät kaikesta

Kauppaa täysin sinun ehdoillasi. Sinä päätät aina tuotteiden myyntihinnan. Sinulla on viimeinen sana tuotteidesi myyntiteksteistä, kuvista jne.

Bonussyy: Hyvien puolella

Inarin Käsityöpuoti on muutakin kuin kolikoiden laskemista. Meininki on arvostava ja avoin, ja vastuullisuus ohjaa kaikkea toimintaamme. Pyrimme aktiivisesti nostamaan kotimaisen käsityön arvostusta.


Mitä me toivomme sinulta

Emme ikävä kyllä voi ottaa mukaan kaikkia tekijöitä. Haluamme pitää homman pienenä, jotta yksittäiset tekijät ja tuotteet eivät huku massaan.

Myyntikokoelmamme fokus on korkealaatuisissa tuotteissa, joiden suunnittelussa ja muotoilussa on käytetty luovuutta ja tekemisessä taitoa. Etsimme tekijöitä, jotka haastavat itsensä luomaan uutta tai hallitsemaan vaativien perinnekäsitöiden tekotavat.

Inarilaisuus on meille se juttu. Sinun ei tarvitse asua vakituisesti Inarissa, mutta jonkinlainen kytkös Pohjoiseen pitäisi löytyä.

Ekologisuudesta ja eettisyydestä saa läjän plus-pisteitä. Arvostamme kotimaisia, lähituotettuja ja laadukkaita raaka-aineita.

Kiveen kirjoitettuja sääntöjä myyjäehdokkaalle ei ole. Tuotteen tai teoksen makeus se ratkaisee. Lisäksi arvostamme omaperäisiä ja outojakin tuotteita.

Ota vain rohkeasti yhteyttä, niin tuumitaan voisiko meillä synkata. Homma lähtee liikkeelle siitä, että pistät mailia: puoti@kasityopuoti.fi

UKK

Voit.

Välityspalkkiolla saa paljon:

 • Oma kauppasivu
 • Kauppiaspaneeli, jossa hallitset hintoja ja muita tietoja
 • Hakukoneoptimoidut tuotesivut
 • Studiossa otetut tuotekuvat
 • Tuotekuvaukset ja muut myyntitekstit
 • Asiakaspalvelu
 • Mediabudjettia: näkyvyyttä maksetuissa printti-, Facebook- ja Google-mainoksissa
 • Maksupalvelu ja tapahtumamaksut (luottokortti ja pankkimaksut yms.)

Lisäksi toivottaessa:

 • Logistiikka: paketointi ja postitus
 • Lähetyskulut (Posti ja Matkahuolto)
 • Tuotepakkaukset

Ei. Mutta tekijän on oltava taitava, tuotteiden korkealaatuisia ja piensarjoissa tasalaatuisia.

Käsintehtyjä tuotteita. Koruja, puusepäntöitä, vaatteita, asusteita, käyttöesineitä, taidetta, koriste-esineitä… Katalogiin otettavat tuotteet harkitaan tuotekohtaisesti.

Pienikokoiset ja piensarjatuotetut tuotteet soveltuvat parhaiten verkkomyyntiin. Useamman kappaleen erää voi markkinoida paremmin kuin yksittäisiä tuotteita.

Tällä hetkellä toivoisimme esimerkiksi suuria villahuiveja, nahkatöitä, sisna-pusseja, metallikoruja, puusepäntöitä ym.

Emme myy epäeettisiä tai teollisesti tuotettuja tuotteita.

Emme myy villasukkia tai vastaavia ”jokamiesluokan” tuotteita. Tämän sanomme kaikella rakkaudella ja kunnioituksella kaikkia Suomen villasukkia ja sukankutoijia kohtaan, te olette talven tärkeimpiä pelaajia. Niille vain löytyy sopivampiakin kauppapaikkoja.

Jos tuote tehdään Suomessa ja käsityönä. Emme ota myyntiin ulkomailla tai teollisesti valmistettuja tuotteita.

Emme pääsääntöisesti myy valmiilla kaavoilla valmistettuja tuotteita, vaan kannustamme käyttämään luovuutta ja suunnittelemaan omanlaisia tuotteita. Tuotteiden tulee kunnioittaa tekijänoikeuksia.

Voit, mutta uniikkituotteen myyntihinnan alaraja on 250 euroa. Tätä edullisempien tuotteiden kuvaaminen ja listaaminen ei oikein kannata. Emme myöskään voi mainostaa edullisempia uniikkituotteita.

Voit. Voimme tehdä tilaustuotteille räätälöitävän tuotesivun, jossa tilauksen voi tehdä automaattisesti. Verkkokaupan kautta voi myös ostaa ja maksaa yksittäisiä tilaustuotteita.

Tämä riippuu tuotteistasi, sesongista ja taivaankappaleiden asennosta. Parhaimmillaan yksi myyjä on myynyt yhden kuukauden aikana useamman tuhannen euron arvosta. Toiset tuotteet vaativat pidemmät myyntiajat. Voimme tarjota apua myyntiin parhaan osaamisemme mukaan, mutta lopulta markkinat päättävät menestyykö tuotteesi.

Jotkut tuotteet soveltuvat paremmin verkkomyyntiin. Parhaimpiin myynteihin pääsee tuottamalla näyttäviä uniikkituotteita tai omaperäisiä piensarjoja tasaiseen tahtiin. Mikäli onnistut luomaan myyvän tuotteen, me panostamme sen markkinointiin enemmän ja lumipallo lähtee pyörimään.

Käsityö on erikoinen myytävä. Menestystuotetta ja sen yleisöä voi olla hankala arvata ennalta. Puodissa myymisen parhaita puolia on se, että voit kokeilla myyntiä ilman taloudellista riskiä.