Hyvien puolella

Pelkkä mammonan tavoittelu on niin out. Mielestämme yritysten tulee tiedostaa roolinsa yhteiskunnallisena toimijana, ottaa vastuuta toiminnastaan ja pyrkiä tuottamaan muutakin arvoa kuin kylmiä kolikoita kirstuunsa. Yhteisöllistä meininkiä. Paikallista kulttuuria. Ympäristön kunnioittamista. Siinä pysyy omakin pää parempana, kun hommassa on merkitystä.

1. Ammattia, luovuutta ja laatua arvostaen

Joskus jälleenmyyjät ohjaavat käsityöläisen alihinnoittelemaan tuotteensa sen vuoksi, että ajatellaan kuluttajien olevan liian tottuneita teollisesti massatuotettujen ja/tai alisteisessa asemassa olevia työläisiä riistävien tuotteiden hintatasoon.

Haluamme tarjota asiakkaillemme vain korkealaatuisia tuotteita. Arvostamme niiden tekijöitä, jotka ovat alojensa kokeneita ammattilaisia. Siksi tässä verkkokaupassa tekijä määrää itse tuotteen hinnan. Aina. Kannustamme myyjiä hinnoittelemaan tuotteet niin, että hyvin tehdystä työstä saa reilun korvauksen.

Meidän mielestämme taidokkaalla käsityöllä on taiteellinen, esteettinen ja kulttuurinen lisäarvo, sillä se pyrkii luomaan jotain uutta ja ainutkertaista. Luotamme siihen, että myös asiakkaamme ymmärtävät Aasiassa halpatuotetun tuotteen ja inarilaisen tuotteen eron.

2. Kotimaisuus

Inarin Käsityöpuodin kotimaisuusaste on korkea. Kokoelman kaikki tuotteet, paitsi Iita Villiinan lasituotteet, on suunniteltu ja valmistettu käsityönä Suomessa. Useimmat vieläpä paikallisista raaka-aineista. Kaikki kaupan toimijat maksavat veronsa Suomeen.

Tämä verkkokauppa on suunniteltu ja rakennettu Ivalossa. Bitit virtaavat näytöllesi Tampereelta Seravo Oy:n konesalista. Voit maksaa ostoksesi kaikkien kotimaisten pankkien maksupainikkeilla ja maksun välittäjänä toimii luotettava, kotimainen Checkout Finland Oy, joka on osa OP Ryhmää.    

Inarin Käsityöpuodin verkkokauppakonseptille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland-merkki.

3. Vastuullisuus: arvoista tekoihin

Olemme sitoutuneet ekologiseen ja eettiseen toimintaan. Se ei ole pintaan maalattua viherväriä, vaan yhteisesti sovittuja arvoja, jotka kumpuavat tekijöiden vakaumuksista ja ohjaavat valintoja.  

Kaikki painotuotteemme ja pakkauksemme ovat FSC-sertifioituja tai uusiomateriaaleja.

Kestävät valinnat ovat normi jokapäiväisessä toiminnassamme. Käytämme vain kierrätettyjä materiaaleja ja FSC-sertifioituja kartonkeja painotuotteissa ja pakkausmateriaaleissa. Läppärit ja puhelimet hankimme kierrätettyinä. Kesäkahvila-myymälässämmä sisustamme kierrätysmateriaaleilla, suosimme luomua, lähiruokaa ja vegaanisia vaihtoehtoja.

Kannustamme käsityöläisiä miettimään materiaalien alkuperää ja etsimään lähituotettuja vaihtoehtoja. Välitämme myös ekologisia tuotepakkauksia muovisten ja paperisten tilalle.

Ja onhan käsityö jo itsessään vastalause kertakäyttökulttuurille.

4. Yhteisöllisyys ja paikallisuus

Käsityöpuodin kesäkahvila ja myymälä on toiminut vuodesta 2017 alkaen Inarin Kirkonkylällä. Siitä on muodostunut suosittu kyläläisten työskentely- ja kohtaamispaikka. Puoti on toivottanut myös paikalliset esiintyjät tervetulleeksi terassilleen.

Porukalla on parempi touhuta. Käsityöyritykset tapaavat olla pieniä, yleensä yhden henkilön yrityksiä. Toimitilojen vuokraaminen tai verkkokaupan rakentaminen on pienelle toimijalle hyvin haastavaa. Yhteistyöllä on mahdollista parantaa toimintaedellytyksiä ja luoda uusia mahdollisuuksia.

Tervetuloa mukaan. Asiakkaaksi, tai puotilaiseksi.