Meistä: Suomalainen käsityöverkkokauppa

Design From Finland

suomalainen taide-, design- & käsityöverkkokauppa

Tervetuloa Käsityöpuotiin

Inarin Käsityöpuoti on pieni, vastuullisesti toimiva, suomalaista taidekäsityötä, taidetta ja pohjoista muotoilua välittävä verkkokauppa. Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaan, omaehtoisen valikoiman, josta voit tehdä uniikkeja löytöjä, joita ei saa muualta. Kokoelman jokainen koru, huivi, lasiesine ja muu tuote on suunniteltu ja valmistettu käsityönä Suomessa. Puoti aloitti toimintansa kesällä 2017, verkkokauppa joulukuussa 2019. Tekijöitä yhdistää Inari ja halu pelata hyvien puolella.

Keitäs me ollaan?

INARIN KÄSITYÖPUOTI on itsenäisten, pohjoisen muotoilu- ja käsityöalan ammattilaisten yhteistyötä. Matalan kynnyksen kollektiivimme tarjoaa pienille toimijoille kauppapaikkoja, vertaistukea ja mahdollisuuksia kehittää toimintaansa.

Asiakkaillemme verkkokauppa tarjoaa mahdollisuuden löytää laadukkaita, luovia ja uniikkeja käsityötuotteita, joita voi hankkia hyvällä omatunnolla. Samalla tulee tukeneeksi suomalaista työtä.

Kesäisin tarjoamme lisäksi kahvia, kombuchaa, vegaaniherkkuja, koiranrapsuttelua ja elävää musiikkia Inarin kirkonkylän kahvila-myymälässä.

Tutustu puotilaisiin

Verkkokaupan tuotteet

PUOTILAISTEN TUOTTEET ovat luontoa lähellä. Pohjoisesta luonnosta saamme rauhan ja inspiraation lisäksi monipuolisesti materiaaleja. Pyrimme vastavuoroisesti mahdollisimman ekologiseen toimintaan.

Kaikki tuotteet ovat käsin tehtyjä uniikkiesineitä tai piensarjatuotantoa. Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa. Poikkeuksena säännöstä Iita Villiina puhaltaa lasiesineensä Ruotsin puolella.

Valvomme tarkasti tuotteiden korkeaa laatua. Verkkokaupan myyntivalikoimaan päästäkseen tekijän tulee olla osaava, koulutettu ammattilainen tai tarkka, itseoppinut konkari. Arvostamme ekologisuutta, luovuutta ja rohkeaa, omaperäistä muotokieltä. Emme ota myyntiin ”kakkoslaatua”, massatuotettuja tai teollisesti valmistettuja esineitä.

Tutustu tuotevalikoimaan

Arvoista

PÄÄTEHTÄVÄMME on tarjota asiakkaillemme inarilaista osaamista, edistää aktiivisesti suomalaisen käsityön ja muotoilun arvostusta sekä tukea pienyrittäjyyttä ja paikalliskulttuuria.

Kaiken toiminnan ytimessä on tarve tehdä omaa juttua ja olla hyvien puolella. Haluamme toimia ekologisesti, eettisesti ja vastuullisesti.

Lue täältä miten arvot näkyvät teoissa

Verkkokauppa

Mie en jaksa enää tämmösiä ihmisten hommia. Mie haluaisin vaan olla metässä ja kutoa.

-Anonyymi käsityöläinen, 2019

Käsityöpuodin verkkokauppakumppani on inarilaislähtöinen, parin miehen digitoimisto Robodog. Robodog vastaa verkkokaupan hallinnosta, ylläpidosta, viestinnästä ja markkinoinnista, jotta käsityöläiset saavat keskittyä omaan luovaan työhönsä.

Kuten Inarin kirkonkylän yhteinen myyntitila, myös verkkokauppa toimii itsenäisesti toimivien käsityöläisten ja taiteilijoiden kauppa-alustana. Kun ostat jotain verkkokaupasta, ostat sen suoraan tekijältä ja tuet näin paikallista pienyrittäjää.

Yritystiedot ja yhteyshenkilöt | Verkkokaupan käyttöohjeet ja sopimusehdot

Kettu

Inarissa on käsityöläisyydellä pitkät perinteet ja vahva asema. Saamelaiskäsityö eli duodji-kulttuuri näkyy ja elää katukuvassa käsityönä valmistettuina vaatteina, koruina ja asusteina. Joka perheessä pakataan retkireppuun sisnapussit, kuksat, puukot ja muut käyttöesineet. Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa on useita valtakunnallisesti arvostettuja taideteollisia linjoja. Kunnassa onkin väkilukuun suhteutettuna valtavasti osaavia käsityöläisiä. Niitä vaeltelee laumoittain pitkin erämaita, joista niitä voi hakeutua liikenneväylille imeskelemään maantiesuolaa ja joskus taajamiinkin asutuksen lähelle. Käsityöläinen on harmiton ihmiselle, mutta voi sotkea istutukset tai pureskella puisia talonnurkkia ja aidanseipäitä varsinkin kuuttomina öinä.