Taveämmi Kiverä Chelsea-pieksut

474,00 499,00 

Myyjä: Virpi Jääskö

Nämä käsintehdyt pieksut eivät jätä sinua kylmäksi eivätkä varjoon. Malli on meidän pieksuperinteemme ja englantilaisen kenkäsuunnittelun fuusio, Taveämmin redesign.

Mukava ja lämmin pieksu. Sopii suomalaiseen jalkaan niin värivalojen kuin revontultenkin loisteeseen, sukupuolesta riippumatta. Pukukoodi kelkkahaalarista jakkupuvun kautta kansallis- tai kansanpukuun.

Helppo pukea vetolenkin avulla. Kylmien kelien bestis, huopa takaa lämmön. Pohja pitävää kumiseosta.

Saatavilla koot: 35 – 45 (katso kokotaulukko)
Vakiovärivaihtoehdot: vaaleanharmaa, grafiitinharmaa, ruskeanharmaa.
Erikoisvärit lisämaksusta: oranssi, tilausvärit.

Toimitus: Valmistetaan tilauksesta. Toimitusaika 2-6 viikkoa.

Taveämmin muiden työkiireiden vuoksi uusia pieksutilauksia ei toistaiseksi oteta vastaan.

Valitse väri

Vakiovärit: vaaleanharmaa, grafiitinharmaa, ruskeanharmaa.
Erikoisvärit lisämaksusta: Oranssi, tilausväri

Tuotetunnus (SKU): P08-K3096 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Nämä pieksut eivät jätä sinua kylmäksi eivätkä varjoon. Malli on meidän pieksuperinteemme ja englantilaisen kenkäsuunnittelun fuusio, Taveämmin redesign. Helppo pukea vetolenkin avulla. Kylmien kelien bestis, huopa takaa lämmön. Pohja pitävää kumiseosta.

Kuvaus
Tyylikäs, mukava ja lämmin pieksu, täydellinen kylmiin keleihimme. Erityisesti meille, joille kenkien riisumiseen tai vaihtamiseen liittyvä nauhojen alituinen sitominen on joskus aivan liian pitkä prosessi. Jos elämä on usein loskassa tarpomista, voit suojata huovan kosteudelta ja lialta vaikka ympäristöystävällisellä bambusuihkeella (esim. Collonilin organic Protect + Care). Hengittävä villa, kromiton kasviparkittu lappilainen poronnahka ja suomalainen talvipohja muodostavat lähes ylivoimaisen kokonaisuuden. Pukeminen helppoa venykkeiden ja vetolenkin ansiosta. Kapea, mutta joustava nilkkaosa antaa vapauden yhdistää erilaisiin asuihin.
Perinne
Perinteiselle suomalaiselle pieksun/supikkaan lestille tehty uusi malli. Sopii suomalaiseen jalkaan niin värivalojen kuin revontultenkin loisteeseen, sukupuolesta riippumatta. Pukukoodi kelkkahaalarista jakkupuvun kautta kansallis- tai kansanpukuun.
Materiaalit
Päällinen ja sisäpohja 100% villaa Saksasta, vuori lappilaista kasviparkittua, kromitonta poronnahkaa. Ulkopohja talviolosuhteisiin sopiva ja pitävä kumiseos.
Värit

Vakiovärit: vaaleanharmaa, grafiitinharmaa ja ruskeanharmaa.
Tilausvärit: Erityistilauksesta lisähintaan muita värejä. Heti tilattavissa oranssi. Sovi muista väreistä ennen tilausta sähköpostitse puoti@kasityopuoti.fi.

Koko
Saatavissa ko’oissa 35-45. Katso tarkemmin kokotaulukko.
Tuotekuvien vaaleanharmaat pieksut ovat kokoa 37. Käy jalalle, jonka pituus on noin 23,2 cm. Koon 37 ulkomitat: ulkopohjan pituus 26 cm, varren korkeus lattiasta 18 cm. Koron korkeus n. 20 mm.

Ulkopohjat
Kaksi mallia, määräytyy kengän koon mukaan. Peruspohja: koot 35-39. Kotimainen, pitävä kumipohja. Vibram-pohja: koot 40-45. Laadukas kumipohja. Peruspohjaa jykevämpi ja ”rouheampi”.
Toimitus
Jokainen kenkäpari valmistetaan tilauksesta. Toimitusaika 2-6 viikkoa.

Kulttuurista appropriaatiota? Saako pieksut pukea, vaikka ei ole saamelainen?

Saa pukea. Vaikka kippurakärkiset pieksut kuuluvat moneen kansallispukuun, ovat ne historiallisesti olleet satojen vuosien ajan monenlaisen väen ja useiden pohjoisen kansojen käytössä. Kippurakärjen ansiosta kenkä on pysynyt suksen mäystimessä, mutta se on ollut myös muotiseikka. Pieksuissa ovat ovat kulkeneet niin rahvas kuin herraskaisetkin, aina 1930-luvun alulle saakka. Tuolloin teollisen muodin virtaukset saavuttivat Pohjoisenkin ja perinteisen kansanomaisia asusteita kuten lapikkaita, alettiin vähitellen pitää noloina ja ”maalaisina”. Lapissa arvostus on säilynyt.

Kokotaulukko ja jalan mittausohje

Taveämmi valmistaa pieksuja pajassaan yhden, maksimissa kahden kenkäparin viikkovauhtia. Pieksuja tilaava voi minimoida väärän koon tilaamisen riskin toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

  • Seiso paperin päällä paino tasaisesti molemmilla jaloilla. Tavalliset ohuehkot sukat saavat olla jalassa.
  • Piirrä jalkaterän ääriviivat paperille. Pidä huoli että kynä on kohtisuorassa jalkaan nähden ja piirrosjälki on tarkka erityisesti kantapään ja pisimmän varpaan kohdalta.
  • Jos jalkasi ovat selvästi eripituiset, piirrä toinenkin jalka.
  • Mittaa jalan pituus kantapään ja pisimmän varpaan kohdalta.
  • Kirjoita mitta ylös ja vertaa sitä oheiseen taulukkoon.

Jos pieksujen tilaajan on mahdollista matkustaa Inarin kirkonkylälle, olisi suositeltavaa, että tilaaja kävisi Taveämmin pajalla sovittamassa mallikenkiä, jolloin tiedetään varmasti oikea koko.

Jalan pituus cm Kengän koko
22 35
22,6 36
23,2 37
23,9 38
24,7 39
25,4 40
26,1 41
26,8 42
27,5 43
28,2 44
28,9 45

Lisätiedot

Koko

35 (peruspohja), 36 (peruspohja), 37 (peruspohja), 38 (peruspohja), 39 (peruspohja), 40 – 45, 40 (Vibram-pohja), 41 (Vibram-pohja), 42 (Vibram-pohja), 43 (Vibram-pohja), 44 (Vibram-pohja), 45 (Vibram-pohja)

Taveämmi

Virpi Jääskön elämä oli johtanut hänet hankevetäjäksi Saamelaisalueen koulutuskeskukseen. Sydän ja mieli kaipasivat kuitenkin EU-raporttien ja deadlinejen maailmasta johonkin yksinkertaisempaan, konkreettisempaan. Ehkä lähemmäksi lapsuudesta ja poronhoidosta tuttua juurevaa omavaraistalouden aikaa, jossa työn tulos on käsinkosketeltava. Reitti löytyi käsityöläisyydestä.

Virpi oli jo aiemmin opiskellut käsitöitä iltakursseilla ja tehnyt paljon perinteisiä karvakenkiä, vanttuita, housuja ja lapintakkeja perheensä tarpeisiin. Suutariopintojen ja myöhemmin jalkinekisällin ja jalkinemestariopintojen kautta Virpi uskalsi tehdä käsityöstä itselleen ammatin.

Taveämmin, Pohjanakan tehtävä on puhaltaa kotipalkisten perinteisiin uutta liekkiä ja tuoda ne luontevaksi osaksi tämän päivän elämää. Tuotteiden laatu nojaa Virpin keräämään laaja-alaiseen tietotaitoon, joka käsittää jalkinevalmistuksen prosessin designista perinnemateriaalien valmistuksen kautta nykyaikaisesti ja huolellisesti viimeisteltyyn tuotteeseen.

Tuotteet

Modernin kyläsuutarin pajan tuotteet ovat hidasta luksusta ja pikamuodin vastakohta. Jokainen Taveämmi-pieksupari valmistetaan tilauksesta, valmista varastoa ei ole. Virpiä kiehtoo lappilaisissa perinnemateriaaleissa kova työ ja pitkä matka raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi. Hän tekee usein sisnan (poronnahka) ja koipiturkiksen itse, aikaa ja vaivaa säästämättä.

Modernit kengänvalmistuksen metodit ja työvälineet, sekä omaääninen, kokeileva estetiikka venyttävät perinnekäsityön rajoja ja päivittävät pieksut 2020-luvulle. Taveämmi-pieksuissa yhdistyy sulavasti länsimaisen ja lappilaisen kengänteon työtavat ja historiat, osaamisjatkumon ja perinteiden kunnioittaminen sekä toisaalta uuden muodin luominen ja salliva kokeilu.

Lisää tuotteita suunnittelijalta Taveämmi

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Taveämmi Kiverä Chelsea-pieksut”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *