Piia Kangas

Piia Kangas
Piia Kangas

Piia Kangas

Saamen käsityöalan artesaani

Myössäjärven ikivanhojen mäntymetsien villit lapintiaiset ja hömötiaiset näkevät tutun, pienikokoisen naisen saapuvan ja lennähtävät tervehtimään. Yksi istahtaa sormelle pähkinän toivossa, toiset sopuisasti harteille, mutta pipopaikalle pääsemisestä tulee kiistaa. Pehmeisiin materiaaleihin erikoistunut, saamen käsityöalan artesaani Piia Kangas viettää päivittäin aikaa kuljeskellen metsissä koiriensa kanssa. Mukaan hän kerää villiyrttejä kosmetiikkaan ja ruokiin, mutta myös muistiinpanoja luonnon väripaleteista, joita voisi hyödyntää uusien käsitöiden suunnittelussa.

Tuotteet

Piia suosii lähituotettuja, luonnollisia materiaaleja ja sähköttömiä työtapoja. Jokaiselle esineelle pitää olla käyttötarkoitus, mielellään useampiakin. Ekologisuus ja eettisyys ovat tärkeitä arvoja.

Piian käsissä syntyy kauniita, kestäviä, maanläheisiä ja huolellisesti viimeisteltyjä tekstiileitä ja käyttöesineitä. Suomalaisesta ja pohjoismaisesta villasta valmistuu sähköttömin menetelmin huiveja ja vilttejä. Poron nahka eli sisna on mukautuva ja kestävä materiaali, joka taipuu käyttöesineiksi, vaatteiksi, kengiksi, pusseiksi ja laukuiksi.

Erikoistuminen saamenkäsityöt, pehmeät materiaalit
Tuotteet kudotut tuotteet: huivit, viltit | sisnatyöt: laukut, pussukat
Materiaalit villa, sisna

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.