Julkaistu Jätä kommentti

Kesän käsityöuutuudet: korut, pinkit pieksut, poronnahkalaukku…

Kesä on kuuma ja niin on Inarin Käsityöpuodin uutuuskattauskin. Puodin käsityöläiset ovat suunnitelleet karanteenikevään ja alkukesän aikana paljon uusia upeita tuotteita. Myyntivalikoimaan on lisätty mm. uusi, näyttävä Riekko-hopeakorusarja, pinkit tennaripieksut, käsintehtyjä arvopuukkoja, käsinkudottuja mattoja sekä paljon uusia koruja.

Kaikki uudet tuotteet ovat 100 % käsityönä valmistettuja, piensarjatuotantoa ja uniikkituotteita. Useita tuotteita on myynnissä vain yksi kappale.

Aloitetaanpa sitten. Tuottelias korumuotoilija Anitta Vierelä on suunnitellut peräti 10 uutta korumallia.

Anitta Vierelä: Riekko-korusarja ja uutuuskorvikset

käsintehdyt korvakorut ja sormukset
Riekko-korvakorut ja hopeasormus

Näyttävät Riekko-korut ovat sukua suuren suosion saavuttaneelle Kettu-korusarjalle. Hopeaiset lintufiguurit on koristeltu skramboleeraamalla. Korujen hopealaukkaset tuovat koruihin liikettä ja välkettä. Sarjaan kuuluu erilaisia korvakorumalleja sekä sormus.

Tutustu sarjaan täältä

Hopeakierre-korvisten kaunis kierremuoto on saanut inspiraation räystäällä sulavan jääpuikon muodosta. Rinta rottingilla-hopeakorvakorut ovat taipuneet kuin ylpeä rinta. Hopean pintaan on työstetty kaunis rosoinen tekstuuri. Saatavilla kahta eri kokoa.

Hopeanasta sarjan korvakoruja
Hopeanasta-sarjan korvakoruja

Kätevät käsinkoristellut hopeiset nappikorvikset sopivat tyylikkään yksinkertaisen ystäville. Jokainen koru on uniikki kuvioinniltaan. Uusien Siksak- ja Pippuri-mallien lisäksi hopeanasta-valikoimaan kuuluu aiemmin julkaistu Sykerö.

Tuohi-korusarja kasvoi hauskoilla, kettuaiheisilla korviksilla. Lisäksi suosittuihin kolmen pylpyrän tuohikorviksiin tuli uusi hopearinkula-malli.

Taveämmi-uutuudet: väriä pieksuihin ja uniikki poronnahkalaukku

Pinkit Pieksut Täveämmi käsintehdyt kengät
Pinkit Pieksut Täveämmi käsintehdyt kengät (Tilausväri)

Taveämmi eli kengäntekijä Virpi Jääskö on tehnyt Inarin kirkonkylä laitamilla sijaitsevassa kenkälaboratoriossaan rohkeita kokeita väreillä. Tennaripieksujen parkkinahka värjäytyi pinkiksi ja tämä sai aikaan somessa melkoisesti ihastelua.

Taveämmi käsintehty nahkalaukku
Taveämmi käsintehty nahkalaukku

Taveämmin laukkukokeilu kuuluu sarjaan erikoiset tuotteet.  Uniikki, alusta loppuun käsityönä valmistettu poronnahkalaukku uhkuu kalevalaista mystiikkaa. Tämmöisiä on vain yksi maailmassa.

Petteri Kyrö – uusi myyjä

Taidekäsityöläinen Petteri Kyrö on Puodin uusin myyjä. Petterin pajassa Ivalon Koppelossa valmistuvat Lappi-aiheiset poronsarvikorut.

Tuohi II käsintehty uniikkipuukko

Lisäksi valikoimassa on korkealaatuiset uniikkipuukot, joissa käytetään paikallisia luonnonmateriaaleja. Käsintehty arvopuukko on upea lahja merkkipäivänä.

Nita Rebekka Huomo: uusia käsinkudottuja mattoja

Kankaankutoja Nita Rebekka Huomon kauppaan on lisätty kaksi uutta mattomallia Usva ja Aava. Nämä käsinkudotut pikkumatot edustavat Nita Rebekan modernin geometrista tyyliä.

Katja Magga hopeakorvikset

Koruntekijä Katja Maggalta on nyt saatavina kaksi uutta korvakorumallia. Kauniissa koruissa välkkyy hopealaukkasia, pisaroita ja palloja.

Käsintehdyt Erä-tuotteet

Kauppaan ilmestyi uusi tuotekategoria: Erä. Kategoriaan keräillään huippulaatuisia metsästys- ja kalastusaiheisia tuotteita. Tällä hetkellä sieltä löytyy puukkoja ja eräilyaiheisia koruja, lähitulevaisuudessa toivottavasti perhorasioita ja muita käsityönä valmistettuja käyttöesineitä. Hienoja merkkipäivän lahjaideoita eräjormille ja eräjormittarille.

Tutustu Erä-tuotteisiin

Tervetuloa shoppailemaan kotimaista laatukäsityötä, omaksi tai lahjaksi. Tiesithän, että meillä saa laskulla tai osamaksulla reilusti maksuaikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *