Villahuivi Sydäntalvi 3-in-1 Liukuväri L

(3 tuotearviota)

289,00 

Suunnittelija: Piia Kangas

Mettäkutomon liukuvärikuvioinen suuri villahuivi Sydäntalvi 3-in-1 on erikoistyyppi villahuiviskenessä. Huivin väreissä kuvastuu Lapin sydäntalven rauhallisenkauniit pastellisävyt, mutta kuvio onkin rohki ovela – koko huivin alan peittää muuntuva liukuväri.

Liukuväri saa aikaan sen, että kaulahuivina käytettynä voit taittaa paraatipuolelle esiin eri kulman (punaisen, keltaoranssin tai sekavärisen) ja näin sinulla onkin yhden sijaan kolme eriväristä huivia käytettäväksi eri asujen kanssa! 3-in-1! Väriylivoimaa! 

Koko on reilu ja monikäyttöinen L-koko. Se riittää hartioita lämmittämään, mutta ei ole liian suuri kaulahuiviksi. (Hartiahuiviksi käännettynä voit valita kahdesta värimallista.)

Kudottu käsityönä Inarissa. Kaikki työvaiheet on tehty sähköttömin, perinteisin menetelmin, vaivoja, sadattelua ja lihaskipuja säästämättä. 

Kysyntä yllätti ja ensimmäinen erä myytiin loppuun pikanopeasti. Mettäkutomolla on lankoja vielä toiseen erään, ja Sydäntalvi-huiveja on taas pian saatavilla. Jätä sähköpostiosoitteesi odotuslistalle, niin ilmoitamme kun huivit valmistuvat!

Koko: L (katso kokotaulukko) | 97 x 97 cm + hapsut 7 + 7 cm
Materiaali: 100% lampaanvilla, Jämsän huopatehdas / Pirtin kehräämö 
Värit: pastelli liukuväri; kuviossa punaista, vaaleanpunaista, keltaista, oranssia, lilaa ja valkoista

Katso myös muut huivimallit ja lämpimät viltit.

Varasto loppu

Liity odotuslistalle, niin lähetämme sähköpostiisi tiedon kun tuotetta on jälleen saatavilla.

Tuotetunnus (SKU): P02-T3230 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Mettäkutomo

Mettäkutomo on kahden metittyneen kankurin, Piia Kankaan ja Henna Välipakan yhteinen hanke, jonka missio on pitää väki lämpimänä sähköttömin, perinteisin menetelmin. Estetiikka on herkkää ja rauhaatuovaa, sillä paletit löytyvät Lapin luonnosta. Mettäkutomo sijaitsee hirsimökissä Inarin Myössäjärvellä, 700-vuotiaiden aihkimäntyjen naapurina. 

Villahuivin materiaalit

Valmistettu lampaan karstalangasta. Materiaali on todella lämmin ja kartsalangassa on säilytetty villan omat rasvat, jotka hylkivät likaa. Karstalanka ei myöskään nyppyynny niin helposti ja pysyy ryhdikkäänä pitkään.

Lampaanvillalangan ominaisuutena on karheahko tuntuma. Jos sinulla on erityisherkkä iho, suosittelemme silkkivillahuivia.

Huivin langat on valmistettu ja värjätty Suomessa, Jämsän Huopatehtaalla. Villan alkuperämaa on Uusi-Seelanti.

Villahuivin hoito-ohje

Käsinpesu 30 asteisessa vedessä. Tasokuivaus, älä ripusta roikkumaan märkänä. Villalanka hylkii likaa ja kestää pitkään. Usein pesuksi riittää pelkkä tuuletus.

Villahuivien kokotaulukko

Inarin Käsityöpuodissa myydään eri tekijöiden eri kokoisia villahuiveja, jotka soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Koon hahmottamisen avuksi olemme kehittäneet yhtenäisen kokotaulukon kaikkien myyjien villahuiveille.

Käyttötapa määrää huivikoon. Haluatko hartiahuivin, kaulahuivin vai takin allekin mahtuvan asusteen? Miehet pitävät usein pienemmistä huiveista kuin naiset.


S-koko sopii lapsille hartiahuiviksi tai aikuisille kaulahuiviksi. Alle 60 sentin huiveja on harvoin myynnissä, esim. takin alla pidettäväksi. Silkkivillaiset huivit ovat usein kokoa S tai M.


Aika yleinen keskikoisen silkkivilla- tai villahuivin koko. Sopii kaulahuiviksi, kapeampiharteisille aikuisille hartiahuiviksikin.

Yleisin huivikoko, sillä peruskangaspuut ovat n. 120 cm leveitä. Suuri silkkivilla- tai villahuivi, joka sopii aikuisille hartiahuiviksi tai kaulalla pidettäväksi. Ei mahdu takin alle.

Harvinaisempi, suuren suuri huivi. Riittää hartiahuiviksi vaikka härjälle. Isoja huiveja voi käyttää myös esim. vaununpeittona tai hätävaravilttinä. Harvemmin silkkivillaisena. Yli 130 sentin huiveja tehdään harvoin.

Myös suuret kaulahuivit usein tätä kokoa, sillä ne eivät ole neliön muotoisia.

Villahuivin koko määräytyy pidemmän sivun senttimääränä mitattuna ilman hapsuja.

Piia Kangas

Myössäjärven ikivanhojen mäntymetsien villit lapintiaiset ja hömötiaiset näkevät tutun, pienikokoisen naisen saapuvan ja lennähtävät tervehtimään. Yksi istahtaa sormelle pähkinän toivossa, toiset sopuisasti harteille, mutta pipopaikalle pääsemisestä tulee kiistaa. Pehmeisiin materiaaleihin erikoistunut, saamen käsityöalan artesaani Piia Kangas viettää päivittäin aikaa kuljeskellen metsissä koiriensa kanssa. Mukaan hän kerää villiyrttejä kosmetiikkaan ja ruokiin, mutta myös muistiinpanoja luonnon väripaleteista, joita voisi hyödyntää uusien käsitöiden suunnittelussa.

Tuotteet

Piia suosii lähituotettuja, luonnollisia materiaaleja ja sähköttömiä työtapoja. Jokaiselle esineelle pitää olla käyttötarkoitus, mielellään useampiakin. Ekologisuus ja eettisyys ovat tärkeitä arvoja.

Piian käsissä syntyy kauniita, kestäviä, maanläheisiä ja huolellisesti viimeisteltyjä tekstiileitä ja käyttöesineitä. Suomalaisesta ja pohjoismaisesta villasta valmistuu sähköttömin menetelmin huiveja ja vilttejä. Poron nahka eli sisna on mukautuva ja kestävä materiaali, joka taipuu käyttöesineiksi, vaatteiksi, kengiksi, pusseiksi ja laukuiksi.

Lisää tuotteita suunnittelijalta Piia Kangas

3 reviews for Villahuivi Sydäntalvi 3-in-1 Liukuväri L

 1. Emma L. (varmistettu kirjoittaja)

  Vahvistettu asiakasVahvistettu asiakas - katso alkuperäinenExternal link

  Todella kaunis ja laadukkaasti valmistettu huivi!

 2. Taru P. (varmistettu kirjoittaja)

  Vahvistettu asiakasVahvistettu asiakas - katso alkuperäinenExternal link

 3. Sirpa Peltovuoma (varmistettu kirjoittaja)

  Vahvistettu asiakasVahvistettu asiakas - katso alkuperäinenExternal link

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *