Set & setting: Reeling it in

300,00 

Suunnittelija: Mari Hokkanen

Set & setting -sarjan teos Reeling it in (2013)
Hahnemühle-vedos
Koko 29 x 30 cm
Editio 5 kpl
Vedos 1/5
Signeerattu

Huom. vedostetaan tilauksesta, poikkeava toimitusaika 1-2 viikkoa.

Ilmainen toimitus koko maahan.

Vain 1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): P05-K3072 Osasto:

Kuvaus

Set & setting on sarja lavastettuja omakuvia. Jokainen kuva on oma kohtauksensa. Kuvissa esiintyy päähenkilö, jonka kautta kohtaus tai tilanne voidaan lukea subjektiivisesti. Kuvat antavat lähtötilanteen, joka lähemmin tarkasteltuna paljastaa uusia potentiaalisia tulkintoja kuville. Käytän tarinoiden sytykkeenä ympäröivän maailman tapahtumia, henkilökohtaista muistoa, tunnetta, samaistumista toiseen, kollektiivisia symboleita, ja mielipidettä. Haluan yleisemmän kannanoton lisäksi ilmaista itseäni silti olematta selvästi nähtynä. Tarinoiden sisälle rakentuu siksi myös sellaisia viestejä, jotka eivät aukea kerralla tai koskaan. Tyypillistä töilleni on päähenkilöiden kasvottomuus. Anonymiteetti, joka kuvaan luodaan kasvojen puuttumisen avulla auttaa kuvan päähenkilön etäännyttämisessä, katsoja ei pääse varmistamaan kuvan tunnetilaa päähenkilön kasvoilta, vaan hänen täytyy käyttää toisenlaisia reittejä tunteen/tilan tulkitsemiseen. Olen itse kuvissa aina kun se on fyysisesti mahdollista. Esiintymällä kuvassa itse säilytän esittävän elementin työskentelyssäni, ruumiillisen tuntuman rakennettuihin lavasteisiin ja kuvan oton hetkeen. Tämä mahdollistaa viime hetken ilmaisun ja improvisaation, joka luo kuviin odottamattomia jännitteitä.

Sarjan teos Reeling it in, 2013. Korkaluokkainen vedos Hahnemühle-taidepaperille. Koko 29 x 30 cm. Editio 5 kappaletta. Myynnissä vedos 1/5.

Huomaathan, että teos toimitetaan kehystämättömänä. Toimitusaika 1-2 viikkoa.

Huom. Teos vedostetaan vain asiakkaan tilauksesta, joten teoksella ei ole palautusoikeutta viitaten Suomen kuluttajansuojalain kuudennen luvun 16§ 3. momenttiin.

Mari Hokkanen

MARI HOKKANEN on helsinkiläinen valokuvataiteilija, jonka tie on tuonut usein Inariin ja toisaalta vienyt viime vuosina Iraniin. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla, mm. Skotlannissa, Virossa, Saksassa, Portugalissa ja Espanjassa. Hänen kuvalliset tarinansa ovat näyteltyjä kohtauksia ja kierrätetyistä materiaaleista rakennettuja installaatioita, joita dominoi vahvasti väri.  Surrealistiset kuvat käsittelevät vakavia aiheita, mutta naivistinen visuaalisuus jättää tilaa myös humoristiselle tulkinnalle. Hokkasen tuotantotapa voidaan lukea osaksi valokuvan omakuva-genreä, sillä hän esiintyy kuvissa usein itse. “Työni etenee kehittyvänä prosessina tikku-ukkopiirroksistani valmiiseen kuvaan. Työskentelyni muistuttaa leikkiä siinä mielessä, että kuvan visuaalisuus riippuu siitä mitä onnistun rakentamaan. Kuvieni lähtökohtana oleva teema muovautuu ja tarkentuu lavasteita valmistaessani. Tämän kaltainen kuvan tekotapa, jota en voi täydellisesti hallita, pitää yllä mielenkiintoani kuvan tekemiseen.” Tuotteet Käsityöpuodin myyntikokoelmasta voi hankkia sarjojen Flower Performances (2011-2012), Set & Setting (2012 -) ja Room of Colors (2018 -) Hahnemühle-vedoksia (editio 5 kpl, koot 29 x 29 – 42 cm), joita on ollut vain harvoin saatavilla.

Lisää tuotteita suunnittelijalta Mari Hokkanen

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Set & setting: Reeling it in”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *