Villahuivi harmaa Minttu XL

(1 tuotearvio)

309,00 

Myyjä: Sari Pehkonen

Loppuunmyyty malli. Katso muut villahuivit täältä.

Iso harmaa villahuivi. Soveltuu hartiahuiviksi ja ihanan reilunkokoiseksi kaulahuiviksi.

Loppuunmyyty malli, katso muut villahuivit täältä.

Kaksi kauniin harmaata uniikkihuivia. Mallissa A on talvinen jäänsinisen sävy, Malli B taittaa vaaleaan minttuun. Valmistettu korkealuokkaisesta villalangasta käsin kutomalla Ivalossa.

Koko: XL (katso kokotaulukko) | n. 101×104 cm + hapsut n. 10 + 10 cm
Värit: harmaa + vaalea minttu, kuviossa purppura, pinkki, tummanharmaa, valkoinen

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): P15-K357-1 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Villahuivin hoito-ohje

Käsinpesu 30 asteisessa vedessä. Tasokuivaus, älä ripusta roikkumaan märkänä. Villalanka hylkii likaa ja kestää pitkään. Usein pesuksi riittää pelkkä tuuletus.

Villahuivien kokotaulukko

Inarin Käsityöpuodissa myydään eri tekijöiden eri kokoisia villahuiveja, jotka soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Koon hahmottamisen avuksi olemme kehittäneet yhtenäisen kokotaulukon kaikkien myyjien villahuiveille.

Käyttötapa määrää huivikoon. Hartiahuiviksi kannattaa valita mahdollisimman suuri, kaulahuivina pienemmät voivat olla mukavampia. Jos haluat takin allekin mahtuvan asusteen, valitse pienimmästä päästä. Miehet pitävät usein pienemmistä huiveista kuin naiset.

Villahuivien kokotaulukko

S-koko sopii lapsille hartiahuiviksi tai aikuisille kaulahuiviksi. Alle 60 sentin huiveja on harvoin myynnissä, esim. takin alla pidettäväksi. Silkkivillaiset huivit ovat usein kokoa S tai M.

Aika yleinen keskikoisen silkkivilla- tai villahuivin koko. Sopii kaulahuiviksi, lapsille tai pienikokoisille aikuisille hartiahuiviksikin. Silkkivillaiset huivit ovat usein kokoa S tai M.

Suuri silkkivilla- tai villahuivi, joka sopii mianiosti kaulalla pidettäväksi ja aikuisille hartiahuiviksi. Ei mahdu takin alle.

Yleisin suuren huivin koko, sillä peruskangaspuut ovat n. 120 cm leveitä. Erittäin suuri silkkivilla- tai villahuivi, joka sopii aikuisille reilusti hartiahuiviksi. Voi pitää myös kaulalla. Ei mahdu takin alle.

Harvinaisempi, suuren suuri huivi. Riittää hartiahuiviksi vaikka härjälle. Voi olla hieman hankala kaulalla. Isoja huiveja voi käyttää myös esim. vaununpeittona tai hätävaravilttinä. Harvemmin silkkivillaisena. Yli 130 sentin huiveja tehdään harvoin.

Myös suuret kaulahuivit usein tätä kokoa, sillä ne eivät ole neliön muotoisia.

Villahuivin koko määräytyy pidemmän sivun senttimääränä mitattuna ilman hapsuja.

Sari Pehkonen

Ivalolaisen omakotitalon ullakolta kuuluu kummia ääniä. Sari Pehkosella on jälleen riivaaja. Uusi villahuivi-idea ei jätä rauhaan ennen kuin Sari nousee puiset portaat ullakon salahuoneeseen, istuu anopin vanhojen kangaspuiden ääreen ja auttaa huivin maailmaan.

Monialaisen luova Sari jäi kertalaakista kutomiskoukkuun yli vuosikymmen sitten. Hänen toissään toistuva väri on violetti, muut värit ja kuosit ilmestyvät loimiin intuitiivisesti, kuin oman tahtonsa mukaisesti.

Lisää tuotteita suunnittelijalta Sari Pehkonen

1 review for Villahuivi harmaa Minttu XL

  1. kristiina (varmistettu kirjoittaja)

    Huivi on kaunis, huolella tehty. ainoa miinus on langanlaatu ja villan laatu ja käsitelty kun on ulkolaista villaa,ei tiedetä eläinten olosuhteista mitää.Vaihtakaa villa/langat kotimaiseen lampaanvillaa/lankaa

    • Inarin Käsityöpuoti (kauppias)

      Moikka Kristiina. Kiitos palautteesta. Olemme sitoutuneet kestävään toimintaan ja selvitämme aina eläinperäisten materiaalien alkuperän. Sinun huivisi villa on Norjasta, jossa lampailla on yleisesti ottaen melko hyvät olot. Useilla pitäjillä varsinkin Pohjois-Norjassa lampaat touhuavat omiaan kesäisin luonnonlaitumilla. Suosimme kotimaisia tuottajia aina kun mahdollista. Kotimaisten lankojen värivalikoima tai saatavuus ei kuitenkaan aina ole kattava, joten tuontitavaraa on vähän pakko käyttää. Sari Pehkosen huiveissa villa on Norjasta ja Suomesta, Inari Handicrafftsin huiveissa Suomesta ja Mettäkutomon 2022 huivien villaerän alkuperämaa on Uusi-Seelanti (jossa lampaat hengailevat kesäisin hobittien naapurissa vihreillä kummuilla), mutta langat värjätään ja valmistetaan Suomen Jämsässä. Mettäkutomolla on ollut myös omia lampaita, mutta myyntihuiveissa Pertin, Reiskan, Paksu-Akin ja muiden villaa ei ole käytetty.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *