Villahuivi Liukuväri kanerva-persikka-keltainen Sisar 3-in-1 L

(1 tuotearvio)

299,00 

Myyjä: Mettäkutomo

Viimeinen erä! Sisaren lankojen valmistus on loppunut, joten näitä ei tule enää uusia.

Suuri liukuvärikuvioinen villahuivi. Puuteria ja persikkaa, kanervaa ja keltaista.

Sisar on tunnetun maailmankaikkeuden hempein huivi. Se on niin hempeä, että kun loimi oli laitettu illalla puihin, oli aamuntaitteessa Mettäkutomon ikkunan taakse ilmiintynyt ihmettelemään kauris, sarvissaan metsämyyrä ja parvi pikkulintuja. Kun puuterilangat kudottiin, alkoi naapurivaaran juurella mökissään raavas ukonturjake itkeä kesken kahvinkeiton. Kun huivi valmistui, koko tienoo tuoksui kaksi päivää persikoille eikä kukaan saanut selville mistä tuoksu tuli.

Mettäkutomon ultrasuositut liukuvärihuivit ovat erikoistyyppejä villahuiviskenessä.  Kuvio on rohki ovela – koko huivin alan peittää muuntuva liukuväri. Näin sinulla onkin yhden sijaan kolme eriväristä huivia käytettäväksi eri asujen kanssa! 3-in-1! Väriylivoimaa! 

Koko on reilu ja monikäyttöinen L-koko. Se riittää hartioita lämmittämään, mutta ei ole liian suuri kaulahuiviksi. (Hartiahuiviksi käännettynä voit valita kahdesta värimallista.)

Kudottu käsityönä Inarissa. Kaikki työvaiheet on tehty sähköttömin, perinteisin menetelmin, vaivoja, sadattelua ja lihaskipuja säästämättä.

Koko: L (katso kokotaulukko) | 92 x 92 cm + hapsut
Materiaali: 100% lampaanvilla, Jämsän huopatehdas / Pirtin kehräämö 
Värit: pastelli liukuväri; kuviossa kanerva, persikka, keltainen, puuteri, vaalean ja tumman harmaa

Katso myös muut huivimallit.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): P02-T377 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Sisaren lankojen valmistus on lopetettu, joten tämä suosittu malli poistuu myynnistä tämä erän jälkeen.

Mettäkutomo

Mettäkutomo on kahden metittyneen kankurin, Piia Kankaan ja Henna Välipakan yhteinen hanke, jonka missio on pitää väki lämpimänä sähköttömin, perinteisin menetelmin. Estetiikka on herkkää ja rauhaatuovaa, sillä paletit löytyvät Lapin luonnosta. Mettäkutomolla on kangaspuita Ivalojoen rannalla, Inarin kirkonkylällä ja hirsimökissä Inarin Myössäjärvellä, 700-vuotiaiden aihkimäntyjen naapurina. 

Villahuivin materiaalit

Valmistettu lampaan karstalangasta. Materiaali on todella lämmin ja kartsalangassa on säilytetty villan omat rasvat, jotka hylkivät likaa. Karstalanka ei myöskään nyppyynny niin helposti ja pysyy ryhdikkäänä pitkään.

Lampaanvillalangan ominaisuutena on karheahko tuntuma. Jos sinulla on erityisherkkä iho, suosittelemme silkkivillahuivia.

Huivin langat on valmistettu ja värjätty Suomessa, Jämsän Huopatehtaalla. Villan alkuperämaa on Uusi-Seelanti.

Villahuivin hoito-ohje

Käsinpesu 30 asteisessa vedessä. Tasokuivaus, älä ripusta roikkumaan märkänä. Villalanka hylkii likaa ja kestää pitkään. Usein pesuksi riittää pelkkä tuuletus.

Villahuivien kokotaulukko

Inarin Käsityöpuodissa myydään eri tekijöiden eri kokoisia villahuiveja, jotka soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Koon hahmottamisen avuksi olemme kehittäneet yhtenäisen kokotaulukon kaikkien myyjien villahuiveille.

Käyttötapa määrää huivikoon. Hartiahuiviksi kannattaa valita mahdollisimman suuri, kaulahuivina pienemmät voivat olla mukavampia. Jos haluat takin allekin mahtuvan asusteen, valitse pienimmästä päästä. Miehet pitävät usein pienemmistä huiveista kuin naiset.

Villahuivien kokotaulukko

S-koko sopii lapsille hartiahuiviksi tai aikuisille kaulahuiviksi. Alle 60 sentin huiveja on harvoin myynnissä, esim. takin alla pidettäväksi. Silkkivillaiset huivit ovat usein kokoa S tai M.

Aika yleinen keskikoisen silkkivilla- tai villahuivin koko. Sopii kaulahuiviksi, lapsille tai pienikokoisille aikuisille hartiahuiviksikin. Silkkivillaiset huivit ovat usein kokoa S tai M.

Suuri silkkivilla- tai villahuivi, joka sopii mianiosti kaulalla pidettäväksi ja aikuisille hartiahuiviksi. Ei mahdu takin alle.

Yleisin suuren huivin koko, sillä peruskangaspuut ovat n. 120 cm leveitä. Erittäin suuri silkkivilla- tai villahuivi, joka sopii aikuisille reilusti hartiahuiviksi. Voi pitää myös kaulalla. Ei mahdu takin alle.

Harvinaisempi, suuren suuri huivi. Riittää hartiahuiviksi vaikka härjälle. Voi olla hieman hankala kaulalla. Isoja huiveja voi käyttää myös esim. vaununpeittona tai hätävaravilttinä. Harvemmin silkkivillaisena. Yli 130 sentin huiveja tehdään harvoin.

Myös suuret kaulahuivit usein tätä kokoa, sillä ne eivät ole neliön muotoisia.

Villahuivin koko määräytyy pidemmän sivun senttimääränä mitattuna ilman hapsuja.

Mettäkutomo

Mettäkutomo on kahden metittyneen kankurin, Piia Kankaan ja Henna Välipakan yhteinen hanke, jonka missio on pitää väki lämpimänä sähköttömin, perinteisin menetelmin. Huolellisesti viimeistellyt tuotteet ovat laadukkaita ja kestäviä. Estetiikka on herkkää ja rauhaatuovaa, sillä paletit löytyvät Lapin luonnosta.

Mettäkutomo sijaitsee hirsimökissä Inarin Myössäjärvellä, 700-vuotiaiden aihkimäntyjen naapurina.

Lisää tuotteita suunnittelijalta Mettäkutomo

1 review for Villahuivi Liukuväri kanerva-persikka-keltainen Sisar 3-in-1 L

  1. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

    Kaunis ja niin lämmin!

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *