Taveämmi Sinni Maiharipieksut

579,00 

Myyjä: Virpi Jääskö

Pieksu sinnikkäimmille ja periksiantamattomille tyypeille, jotka jutaavat paikoissa joissa ei muita ihmisiä näy. Myös värivaloihin, väistöön ja sivupoluille.

Kevään 2020 maiharipieksu-uutuus. Anteeksipyytelemätöntä pohjoista designia yhdistettynä laadukkaisiin materiaaleihin. Alkuperäistä Classic-maiharipieksumallia jämerämpi kaava.

Päällinen vahvaa naudannahkaa Pohjois-Ruotsista, osavuori lappilaista poroa. Malli on hiukan muokattu versio perinteisestä pieksusta. Varren muotoilun ja nauhoituksen ansiosta istuu hyvin jalkaan. Pohja pitävää kumiseosta.

Saatavilla koot: 35 – 45 katso kokotaulukko
Vakiovärivaihtoehdot: musta, keskiruskea, tummanruskea, vaalea parkki
Toimitus: Valmistetaan tilauksesta. Toimitusaika 2-6 viikkoa.

Taveämmin muiden työkiireiden vuoksi uusia pieksutilauksia ei toistaiseksi oteta vastaan.

Vakiovärit: musta, keskiruskea, tummanruskea, vaalea parkki.
Tilausvärit: erikoisvärjäys lisähintaan (ks. tiedoista)

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Taveämmi Classic Maiharipieksua asteen verran jämerämpi maiharipieksumalli. Pieksu sinnikkäimmille ja periksiantamattomille tyypeille, jotka jutaavat paikoissa, joissa ei muita ihmisiä näy. Myös värivaloihin, väistöön ja sivupoluille.

Näiden pieksujen asenne on rock kuin suomalainen peruskallio. Maiharityyppiset pieksut tukevaa naudannahkaa. Malli on hiukan muokattu versio perinteisestä pieksusta. Varren muotoilun ja nauhoituksen ansiosta istuu hyvin jalkaan. Pohja pitävää kumiseosta.

Kuvaus
Jykevän asenteen pieksu, vastaisku kasvottomuudelle. Anteeksipyytelemätöntä pohjoista designia yhdistettynä laadukkaisiin materiaaleihin. Päällinen vahvaa naudannahkaa, joka on tehty Pohjois-Ruotsissa, osavuori lappilaista poroa. Nauhoita hyvin, ja olet valmis ottamaan vastaan karhempaakin elämää. Näillä pieksuilla sen voi tehdä pää pystyssä.
Perinne
Melkein-perinteinen suomalainen pieksumalli. Lesti perinteinen; suunniteltu suomalaiseen semileveään jalkaan. Kaikenlaisille ihmisille kaikenlaisiin tyyleihin, ylpeästi.
Materiaalit
Päällinen kasviparkittua naudannahkaa Meänlandista, Ruotsin puolelta, osavuori kasviparkittua lappilaista poronnahkaa. Ei kromia. Ulkopohja talviolosuhteisiinkin sopiva ja pitävä kumiseos.
Värit
Vakiovärit: Keskiruskea, musta, tummanruskea, sekä vaalea parkki.
Tilausvärit: Erityistilauksesta lisähintaan muita värejä. Sovi värjäämisestä ennen tilausta sähköpostitse puoti@kasityopuoti.fi.
Koko
Saatavissa ko’oissa 35-45. Katso tarkemmin kokotaulukko. Tuotekuvien tummanruskeat nahkaiset ovat kokoa 44, Vibram-pohjalla.

Ulkopohjat
Kaksi mallia, määräytyy kengän koon mukaan. Peruspohja: koot 35-39. Kotimainen, pitävä kumipohja. Vibram-pohja: koot 40-45. Laadukas kumipohja. Peruspohjaa jykevämpi ja ”rouheampi”.
Toimitus
Jokainen kenkäpari valmistetaan tilauksesta. Toimitusaika 2-6 viikkoa.

Kulttuurista appropriaatiota? Saako pieksut pukea, vaikka ei ole saamelainen?

Saa pukea. Vaikka kippurakärkiset pieksut kuuluvat moneen kansallispukuun, ovat ne historiallisesti olleet satojen vuosien ajan monenlaisen väen ja useiden pohjoisen kansojen käytössä. Kippurakärjen ansiosta kenkä on pysynyt suksen mäystimessä, mutta se on ollut myös muotiseikka. Pieksuissa ovat ovat kulkeneet niin rahvas kuin herraskaisetkin, aina 1930-luvun alulle saakka. Tuolloin teollisen muodin virtaukset saavuttivat Pohjoisenkin ja perinteisen kansanomaisia asusteita kuten lapikkaita, alettiin vähitellen pitää noloina ja ”maalaisina”. Lapissa arvostus on säilynyt.

 

Kokotaulukko ja jalan mittausohje

Taveämmi valmistaa pieksuja pajassaan yhden, maksimissa kahden kenkäparin viikkovauhtia. Pieksuja tilaava voi minimoida väärän koon tilaamisen riskin toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

  • Seiso paperin päällä paino tasaisesti molemmilla jaloilla. Tavalliset ohuehkot sukat saavat olla jalassa.
  • Piirrä jalkaterän ääriviivat paperille. Pidä huoli että kynä on kohtisuorassa jalkaan nähden ja piirrosjälki on tarkka erityisesti kantapään ja pisimmän varpaan kohdalta.
  • Jos jalkasi ovat selvästi eripituiset, piirrä toinenkin jalka.
  • Mittaa jalan pituus kantapään ja pisimmän varpaan kohdalta.
  • Kirjoita mitta ylös ja vertaa sitä oheiseen taulukkoon.

Jos pieksujen tilaajan on mahdollista matkustaa Inarin kirkonkylälle, olisi suositeltavaa, että tilaaja kävisi Taveämmin pajalla sovittamassa mallikenkiä, jolloin tiedetään varmasti oikea koko.

Jalan pituus cm Kengän koko
22 35
22,6 36
23,2 37
23,9 38
24,7 39
25,4 40
26,1 41
26,8 42
27,5 43
28,2 44
28,9 45

Lisätiedot

Koko

35 (peruspohja), 36 (peruspohja), 37 (peruspohja), 38 (peruspohja), 39 (peruspohja), 40 (Vibram-pohja), 41 (Vibram-pohja), 42 (Vibram-pohja), 43 (Vibram-pohja), 44 (Vibram-pohja), 45 (Vibram-pohja)

Taveämmi

Virpi Jääskön elämä oli johtanut hänet hankevetäjäksi Saamelaisalueen koulutuskeskukseen. Sydän ja mieli kaipasivat kuitenkin EU-raporttien ja deadlinejen maailmasta johonkin yksinkertaisempaan, konkreettisempaan. Ehkä lähemmäksi lapsuudesta ja poronhoidosta tuttua juurevaa omavaraistalouden aikaa, jossa työn tulos on käsinkosketeltava. Reitti löytyi käsityöläisyydestä.

Virpi oli jo aiemmin opiskellut käsitöitä iltakursseilla ja tehnyt paljon perinteisiä karvakenkiä, vanttuita, housuja ja lapintakkeja perheensä tarpeisiin. Suutariopintojen ja myöhemmin jalkinekisällin ja jalkinemestariopintojen kautta Virpi uskalsi tehdä käsityöstä itselleen ammatin.

Taveämmin, Pohjanakan tehtävä on puhaltaa kotipalkisten perinteisiin uutta liekkiä ja tuoda ne luontevaksi osaksi tämän päivän elämää. Tuotteiden laatu nojaa Virpin keräämään laaja-alaiseen tietotaitoon, joka käsittää jalkinevalmistuksen prosessin designista perinnemateriaalien valmistuksen kautta nykyaikaisesti ja huolellisesti viimeisteltyyn tuotteeseen.

Tuotteet

Modernin kyläsuutarin pajan tuotteet ovat hidasta luksusta ja pikamuodin vastakohta. Jokainen Taveämmi-pieksupari valmistetaan tilauksesta, valmista varastoa ei ole. Virpiä kiehtoo lappilaisissa perinnemateriaaleissa kova työ ja pitkä matka raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi. Hän tekee usein sisnan (poronnahka) ja koipiturkiksen itse, aikaa ja vaivaa säästämättä.

Modernit kengänvalmistuksen metodit ja työvälineet, sekä omaääninen, kokeileva estetiikka venyttävät perinnekäsityön rajoja ja päivittävät pieksut 2020-luvulle. Taveämmi-pieksuissa yhdistyy sulavasti länsimaisen ja lappilaisen kengänteon työtavat ja historiat, osaamisjatkumon ja perinteiden kunnioittaminen sekä toisaalta uuden muodin luominen ja salliva kokeilu.

Lisää tuotteita suunnittelijalta Taveämmi

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Taveämmi Sinni Maiharipieksut”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *