Ranne avainnauha / lukkolenkki poronnahkaa

29,00 

Myyjä: Virpi Jääskö

Avainnauha ranteeseen lukolla. Miksi näitä kutsutaan? Rannehihna, kännykkähihna, käsilenkki? Joka tapauksessa, tällä kätevällä käsintehdyllä käsiasusteella pidät kiinni avaimista, puhelimesta, kukkarosta ja unelmista.

Punottu samalla muinaisella tekniikalla, jolla entisvanhaiset poromiehet punoivat suopunkinsa.

Vaaleanruskeissa materiaali sisna. Sisnalenkit saavat sävynsä pajusta ilman lisukkeita. Mustassa, valkoisessa ja tumman ruskeassa kasviparkitussa poronnahkassa käytetty enempi väriaineita.

Lahjapaketointi

Tälle tuotteelle on mahdollista ostaa lisäpalveluna ympäristöystävällinen lahjapaketointi. Osta lahjapaketointi täältä.

Tuotetunnus (SKU): P08-374 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Valmistettu käsityönä Inarissa. Sisna on luonnonmateriaali, jonka väri saattaa hieman vaihdella.

Lisätiedot

Väri

Sisna kellanruskea, Poronnahka Ruskea, Poronnahka Valkoinen, Poronnahka Musta

Taveämmi

Virpi Jääskön elämä oli johtanut hänet hankevetäjäksi Saamelaisalueen koulutuskeskukseen. Sydän ja mieli kaipasivat kuitenkin EU-raporttien ja deadlinejen maailmasta johonkin yksinkertaisempaan, konkreettisempaan. Ehkä lähemmäksi lapsuudesta ja poronhoidosta tuttua juurevaa omavaraistalouden aikaa, jossa työn tulos on käsinkosketeltava. Reitti löytyi käsityöläisyydestä.

Virpi oli jo aiemmin opiskellut käsitöitä iltakursseilla ja tehnyt paljon perinteisiä karvakenkiä, vanttuita, housuja ja lapintakkeja perheensä tarpeisiin. Suutariopintojen ja myöhemmin jalkinekisällin ja jalkinemestariopintojen kautta Virpi uskalsi tehdä käsityöstä itselleen ammatin.

Taveämmin, Pohjanakan tehtävä on puhaltaa kotipalkisten perinteisiin uutta liekkiä ja tuoda ne luontevaksi osaksi tämän päivän elämää. Tuotteiden laatu nojaa Virpin keräämään laaja-alaiseen tietotaitoon, joka käsittää jalkinevalmistuksen prosessin designista perinnemateriaalien valmistuksen kautta nykyaikaisesti ja huolellisesti viimeisteltyyn tuotteeseen.

Tuotteet

Modernin kyläsuutarin pajan tuotteet ovat hidasta luksusta ja pikamuodin vastakohta. Jokainen Taveämmi-pieksupari valmistetaan tilauksesta, valmista varastoa ei ole. Virpiä kiehtoo lappilaisissa perinnemateriaaleissa kova työ ja pitkä matka raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi. Hän tekee usein sisnan (poronnahka) ja koipiturkiksen itse, aikaa ja vaivaa säästämättä.

Modernit kengänvalmistuksen metodit ja työvälineet, sekä omaääninen, kokeileva estetiikka venyttävät perinnekäsityön rajoja ja päivittävät pieksut 2020-luvulle. Taveämmi-pieksuissa yhdistyy sulavasti länsimaisen ja lappilaisen kengänteon työtavat ja historiat, osaamisjatkumon ja perinteiden kunnioittaminen sekä toisaalta uuden muodin luominen ja salliva kokeilu.

Lisää tuotteita suunnittelijalta Taveämmi

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ranne avainnauha / lukkolenkki poronnahkaa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *