Villahuivi Kanerva (Vanha Roosa) Pastelli L

289,00 

Myyjä: Piia Kangas

Loppuunmyyty malli. Katso muut villahuivit täältä.

Piian Pastellipläjäys-villahuivisarjan Kanerva-huivi. Hempeissä kuvioissa risteilee vanhaa roosaa, pastellikeltaista, mintunvihreää ja maanläheistä ruskeaa. Villahuivit ovat suuria, n. metrin levyisiä, joten niitä voi käyttää kaulalla tai hartiahuivina. Lampaanvillaa, eli Lapin-pitävän lämmin. Kudottu käsityönä kiireettä ja sähköttä Inarissa. Samanlaista ei tule ihan joka raitilla vastaan. Näitä huiveja on nimittäin vain 5 kappaletta koko maailmassa, eikä enempää tule koskaan, sillä lankojen valmistus on lopettu. Valitse mieleisesi pääväri: Ruskea, Mintunvihreä tai Kanerva (vanha roosa).

Koko: L (katso kokotaulukko) | 97 x 97 cm + hapsut 7 + 7 cm
Materiaali:100% lampaanvilla Jämsän huopatehdas / Pirtin kehräämö
Värit: pohjaväri kanerva / vanha roosa, kuviossa mintunvihreä, ruskea, pastellikeltainen

Katso myös muut huivimallit ja lämpimät viltit.

Varasto loppu

Liity odotuslistalle, niin lähetämme sähköpostiisi tiedon kun tuotetta on jälleen saatavilla.

Tuotetunnus (SKU): P02-T3212 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Villahuivin valmistus

Kudottu käsityönä Inarissa. Kaikki työvaiheet on tehty sähköttömin, perinteisin menetelmin, vaivoja, sadattelua ja lihaskipuja säästämättä. Kutojat Piia Kangas ja Henna Välipakka.

Villahuivin materiaalit

Valmistettu lampaan karstalangasta. Materiaali on todella lämmin ja kartsalangassa on säilytetty villan omat rasvat, jotka hylkivät likaa. Karstalanka ei myöskään nyppyynny niin helposti ja pysyy ryhdikkäänä pitkään.

Lampaanvillalangan ominaisuutena on karheahko tuntuma. Jos sinulla on erityisherkkä iho, suosittelemme silkkivillahuivia.

Piian Pastellipläjäys-huivien langat on valmistettu ja värjätty Suomessa, Jämsän Huopatehtaalla. Villan alkuperämaa on Uusi-Seelanti.

Villahuivin hoito-ohje

Käsinpesu 30 asteisessa vedessä. Tasokuivaus, älä ripusta roikkumaan märkänä. Villalanka hylkii likaa ja kestää pitkään. Usein pesuksi riittää pelkkä tuuletus.

Villahuivien kokotaulukko

Inarin Käsityöpuodissa myydään eri tekijöiden eri kokoisia villahuiveja, jotka soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Koon hahmottamisen avuksi olemme kehittäneet yhtenäisen kokotaulukon kaikkien myyjien villahuiveille.

Käyttötapa määrää huivikoon. Hartiahuiviksi kannattaa valita mahdollisimman suuri, kaulahuivina pienemmät voivat olla mukavampia. Jos haluat takin allekin mahtuvan asusteen, valitse pienimmästä päästä. Miehet pitävät usein pienemmistä huiveista kuin naiset.

Villahuivien kokotaulukko

S-koko sopii lapsille hartiahuiviksi tai aikuisille kaulahuiviksi. Alle 60 sentin huiveja on harvoin myynnissä, esim. takin alla pidettäväksi. Silkkivillaiset huivit ovat usein kokoa S tai M.

Aika yleinen keskikoisen silkkivilla- tai villahuivin koko. Sopii kaulahuiviksi, lapsille tai pienikokoisille aikuisille hartiahuiviksikin. Silkkivillaiset huivit ovat usein kokoa S tai M.

Suuri silkkivilla- tai villahuivi, joka sopii mianiosti kaulalla pidettäväksi ja aikuisille hartiahuiviksi. Ei mahdu takin alle.

Yleisin suuren huivin koko, sillä peruskangaspuut ovat n. 120 cm leveitä. Erittäin suuri silkkivilla- tai villahuivi, joka sopii aikuisille reilusti hartiahuiviksi. Voi pitää myös kaulalla. Ei mahdu takin alle.

Harvinaisempi, suuren suuri huivi. Riittää hartiahuiviksi vaikka härjälle. Voi olla hieman hankala kaulalla. Isoja huiveja voi käyttää myös esim. vaununpeittona tai hätävaravilttinä. Harvemmin silkkivillaisena. Yli 130 sentin huiveja tehdään harvoin.

Myös suuret kaulahuivit usein tätä kokoa, sillä ne eivät ole neliön muotoisia.

Villahuivin koko määräytyy pidemmän sivun senttimääränä mitattuna ilman hapsuja.

Piia Kangas

Myössäjärven ikivanhojen mäntymetsien villit lapintiaiset ja hömötiaiset näkevät tutun, pienikokoisen naisen saapuvan ja lennähtävät tervehtimään. Yksi istahtaa sormelle pähkinän toivossa, toiset sopuisasti harteille, mutta pipopaikalle pääsemisestä tulee kiistaa. Pehmeisiin materiaaleihin erikoistunut, saamen käsityöalan artesaani Piia Kangas viettää päivittäin aikaa kuljeskellen metsissä koiriensa kanssa. Mukaan hän kerää villiyrttejä kosmetiikkaan ja ruokiin, mutta myös muistiinpanoja luonnon väripaleteista, joita voisi hyödyntää uusien käsitöiden suunnittelussa.

Tuotteet

Piia suosii lähituotettuja, luonnollisia materiaaleja ja sähköttömiä työtapoja. Jokaiselle esineelle pitää olla käyttötarkoitus, mielellään useampiakin. Ekologisuus ja eettisyys ovat tärkeitä arvoja.

Piian käsissä syntyy kauniita, kestäviä, maanläheisiä ja huolellisesti viimeisteltyjä tekstiileitä ja käyttöesineitä. Suomalaisesta ja pohjoismaisesta villasta valmistuu sähköttömin menetelmin huiveja ja vilttejä. Poron nahka eli sisna on mukautuva ja kestävä materiaali, joka taipuu käyttöesineiksi, vaatteiksi, kengiksi, pusseiksi ja laukuiksi.

Lisää tuotteita suunnittelijalta Piia Kangas

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Villahuivi Kanerva (Vanha Roosa) Pastelli L”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *