Suuri puukulho Loimukoivu viherraita XL / 6 l

148,00 

Myyjä: Magnus Lange

Valtava, loimukoivusta käsin sorvattu puukulho. Tämä on yksi suurimmista kulhoista kaupassamme, vetoisuus peräti 6 litraa. Loimukoivusta on löytynyt kulhoon näyttäviä, persoonallisia kuvioita ja välkettä. Sisällä näyttäisi olevan liekkihiuksiset kasvot?

Kulhon kylkeen on värjätty kuultovärillä vihreä raita, jonka reunaan on upotettu nahkasuikale. Veistoksellinen kulho soveltuu sisustuskulhoksi, hedelmäkulhoksi tai tarjoilukulhoksi.

Uniikkituote, vain 1 kappale tehty. Signeerattu.

Materiaali: Loimukoivu (lue puuesittely)
Halkaisija: 35,5 cm
Korkeus: 13
Vetoisuus: n. 6 l
Kokoluokka: XL (lue kokoluokituksesta)
Pintakäsittely: öljyvaha, elintarvikelaatu, myrkytön kasvimaali

Varasto loppu

Liity odotuslistalle, niin lähetämme sähköpostiisi tiedon kun tuotetta on jälleen saatavilla.

Tuotetunnus (SKU): P13-K3346-1 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

MAG22 kulhosarja

Magnus Langen nimikkokulhosarja tuli myyntiin vuonna 2020. Omaehtoinen muotoilu ja ainutlaatuinen, yli 50 vuoden kokemuksella hiottu viimeistely ovat tehneet kulhoista nopeasti haluttuja sisustusesineitä. Mm. Kotivinkki ja Avotakka ovat innostuneet esittelemään kulhoja sivuillaan. Asiakasarvosteluiden keskiarvo on tasan 5/5.

Vuoden 2022 MAG22-sarjan uutuuskulhot vievät puuhifistelyn pidemmälle kuin koskaan. Kaksoiskulhot istuvat erottamattomasti sisäkkäin. Puuyksilöiden sisältä on löytynyt ennennäkemättömiä kuvioita. Viimeistely on taidetta. Näitä praktisia veistoksia tahtoo, kuten eräs asiakas osuvasti sanoi, ”hipelöidä aina kun ohi kulkee”.

Tämän puukulhon tekemiseen vaadittiin yli 50 vuotta

Magnus Lange on pitkän linjan manualisti, joka on harjoittanut puuntyöstöä vuodesta 1966 alkaen. Suurten puukulhojen sorvaaminen on teknisesti erittäin haastavaa ja tälle tasolle materiaalin ymmärtämisessä ja käden jäljessä harva Suomessa yltää. Tämän kulhon tekeminen on alkanut raaka-sorvauksella noin puoli vuotta ennen valmistumista, jotta puu ehtii kuivaa muotoonsa.

Käsien muotoilemat käsien muodot

Magnus etsi puukulhoilleen täydellistä muotoa vuosien ajan, loputtomilla iteraatioilla. Eräänä päivänä väsymättömän perfektionistin mielessä naksahti kaikki kohdalleen: kädellinen näki kätensä. Kulhon balusterimuotoinen ulkokaari on kaksi taivasta kohti avautuvaa kättä, ranteet vastakkain. Kulhon suusta löytyy Langen kulhojen nimikkomuoto, kourakuru. Kulhojen reunat eivät ole totutun suorat, vaan kovertuvat suulta sisäänpäin, pitäen sisällön hellästi huomassaan kallistettaessakin. Kourakurun nerokkuus käy selväksi, kun kahmaisee reunaa vasten vaikkapa pastilleja tai pähkinöitä käteensä.

Puuesittely: Koivu

Suomen kansallispuu koivu on hyväntahtoiseksi mielletty puu, josta on ikiaikaisesti veistetty astioita ja tarvekaluja suomalais-ugrilaisten kansojen keskuudessa. Lisäksi koivu on tarjonnut meille takkapuut, saunavihdan, tuohivirsut, kontit, vakat, vasut, ksylitolipurkan, mahlaviinit isäntien pannuhuoneissa pulputtaviin pulloihin ja pakuria hippien trenditeehen. Vaikka koivuvitsoilla virvottujen lehmien tiedetään olevan säyseitä, on Koivumäen herra onneksi saanut lopputilin. Koivunpahkan ja loimukoivun syykulku loihtivat koivukulhoon välkettä.

Käyttö ja hoito

Kulho on tarkoitettu kuivien elintarvikkeiden tarjoiluun, koriste-esineeksi ja pienesineiden säilytykseen, ei siis sovellu salaattikulhoksi. Puhdistus kostealla rätillä tai harjalla, tarvittaessa miedolla pesuaineella. Puuaine tummuu/patinoituu hieman ajan myötä, käytön ja auringonvalon vaikutuksesta.

Puukulhojen kokoluokitus

Inarin Käsityöpuodissa myydään eri kokoisia sorvattuja puukulhoja, jotka soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Koon hahmottamisen avuksi olemme kehittäneet yhtenäisen kokotaulukon. (kuvan kulhojen halkaisijat: XL 37 cm, L 31 cm, M 23 cm, S 17,5 cm)

XL Kulho
Vetoisuus: yli 3 litraa
⌀ yli 34 cm

Erikoisen suuri kulho. Näin suurta kulhoa tehdään sorvaamalla hyvin harvoin. Näyttävä sisustuskulho. Sopii erikoistarkoituksiin kuten kudontalankojen säilytykseen. Voi pitää myös lattialla.

L Kulho
Vetoisuus: 2–⁠3 litraa
⌀ 27-33 cm

Suuri kulho. Näin suuria kulhoja käsinsorvataan harvoin. Sopii sisustuskulhoksi, hedelmäkulhoksi tai säilytykseen. L-koon pahkakulhoon vaaditaan jo harvinaisen suuri pahka.

M Kulho
Vetoisuus: 1–⁠2 litraa
⌀ 20-26 cm

Yleinen isohko kulho. Sopii hedelmäkulhoksi, tarjoiluun tai pienesineiden säilytykseen. M-koko on reilu, mutta se mahtuu isompia paremmin kirjahyllyyn, keittiönpöydälle, yöpöydälle…

S Kulho
Vetoisuus: alle 1 litra
⌀ alle 19 cm

Näppärän pieni, käteensopiva kulho. Sopii esim. karkkien, pähkinöiden ym. tarjoiluun ja avainten yms. pienesineiden säilytykseen. Pieniä kulhoja voi yhdistää monta samaan kattaukseen. Kaikista pienimmät kulhot ovat käteviä yöksi riisuttavien korujen, kuulolaitteen tms. säilykseen.

Kokoluokitus on suuntaa-antava. Puodin kulhot ovat tavallista suurempia. Monilla myyjillä jo 20-25 sentin halkaisijan puukulhot myydään isoina kulhoina, XL-koon sorvattuja kulhoja on harvoin edes tarjolla. Halkaisijan mitta muuttaa kokovaikutelmaan yllättävän paljon. Pari, kolme senttiä halkaisijassa on jo huomattava kokoero kulhojen välillä. Lisäksi kokoon ja vetoisuuteen vaikuttaa kulhon korkeus. Löydät tarkat mitat tuotesivuilta.

Magnus Lange

Puun kirkas runous – yli 50 vuotta puutöitä 

Siinä kylässä, jossa ei ole taiteilijoita, ei voi elää, kertoo afrikkalainen sananlasku. Ivalon kylässä, kahden pienen koiran vartioiman omakotitalon pihalle on hartaudella varusteltu puuntyöstöstudio. Lentelevien koivulastujen keskellä työskentelee näkemyksellinen vanhan liiton manualisti.

Magnus Langen (s. 1949) värikäs CV on pitkä ja haarautuva kuin Ivalojoki, se kiemurtelee yli puolen vuosisadan läpi kulttuurialan vuopajia, syöksyy taideteollisia koskia, kokeilee puusepän pajan pitämistä Inarissa ja asettuu opettajan, työyhteisövalmentajan ja ohjaajan uomaan. Kauneuden etsiminen, käsillä tekeminen ja uuden luominen on se virta, joka kuitenkin lopulta Magnuksen venhettä vie.

Monien materiaalien ja tekniikoiden parissa työskennelleen taidekäsityöläisen elämän rakkaus on puu ja sorvaus. Yli 50 vuoden seurustelu materiaalin kanssa innoittaa pitkiä, polveilevia luentoja eri puulajien olemuksesta. Taidekriitikko ja kirjailija Esa I. Järvinen kirjoitti jo vuonna 1985 Langen kädenjäljen hipovan täydellisyyttä. Sen jälkeen tekninen suoritus on hioutunut luvalla sanoen virtuoottiseksi. Sen ymmärtää, kun ottaa minkä tahansa Langen valmistaman ”praktisen veistoksen” käteensä. Tällaisia esineitä ei kasva joka puussa.

Materiaalit

Raaka-aineet Magnus valitsee tarkoin. Hän tuntee puun perinpohjaisesti ja työskentelee sujuvasti eri puulajien kanssa, kunkin luonnetta kunnioittaen. Erityisesti hän pitää koivusta, pihlajasta ja tuomesta. Lehtikuusi on hänelle mieleinen haaste. Se kun itkee pihkaansa pitkään.

Tuotteet

Käsintehdyt, korkealaatuiset puutuotteet, uniikkiesineinä ja piensarjoina. Design on minimalistista, kirkasta, juurevaa ja ennen kaikkea käytännöllistä. Jokainen esine on luotu käyttötarkoitus edellä ja raaka-aineen ehdoilla, pyrkien vapauttamaan esiin puunsisäinen kauneus.

Magnus etsi puukulhoilleen täydellistä muotoa vuosien ajan, loputtomilla iteraatioilla. Eräänä päivänä väsymättömän perfektionistin mielessä naksahti kaikki kohdalleen: kädellinen näki kätensä. Muoto pohjaa siis käsiin: ulkokaari on kaksi ylöspäin avattua kättä, ranteet vastakkain. Suulta sisään kovertuu kourakuru, joka suojaa sisällön ja jota vasten on miellyttävä kauhaista vaikkapa pastilleja. Tämä on muotoilua parhaimmillaan, esine on juuri sitä mitä se on, vilpitön ja ilahduttavan täydellinen tarkoituksessaan.

Kulhoissa toistuu toisinaan myös veneen muoto. Jäämerellä kalastava mies tunnustautuu venefriikiksi.

Lisää tuotteita suunnittelijalta Magnus Lange

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Suuri puukulho Loimukoivu viherraita XL / 6 l”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *