Kuvaus
Villahuivin hoito-ohje
Käsinpesu 30 asteisessa vedessä. Tasokuivaus, älä ripusta roikkumaan märkänä. Villalanka hylkii likaa ja kestää pitkään. Usein pesuksi riittää pelkkä tuuletus.
Villahuivien kokotaulukko
Inarin Käsityöpuodissa myydään eri tekijöiden eri kokoisia villahuiveja, jotka soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Koon hahmottamisen avuksi olemme kehittäneet yhtenäisen kokotaulukon kaikkien myyjien villahuiveille.
Käyttötapa määrää huivikoon. Hartiahuiviksi kannattaa valita mahdollisimman suuri, kaulahuivina pienemmät voivat olla mukavampia. Jos haluat takin allekin mahtuvan asusteen, valitse pienimmästä päästä. Miehet pitävät usein pienemmistä huiveista kuin naiset.
Villahuivin koko määräytyy pidemmän sivun senttimääränä mitattuna ilman hapsuja.
kristiina (varmistettu kirjoittaja) –
Huivi on kaunis, huolella tehty. ainoa miinus on langanlaatu ja villan laatu ja käsitelty kun on ulkolaista villaa,ei tiedetä eläinten olosuhteista mitää.Vaihtakaa villa/langat kotimaiseen lampaanvillaa/lankaa
Inarin Käsityöpuoti (kauppias) –
Moikka Kristiina. Kiitos palautteesta. Olemme sitoutuneet kestävään toimintaan ja selvitämme aina eläinperäisten materiaalien alkuperän. Sinun huivisi villa on Norjasta, jossa lampailla on yleisesti ottaen melko hyvät olot. Useilla pitäjillä varsinkin Pohjois-Norjassa lampaat touhuavat omiaan kesäisin luonnonlaitumilla. Suosimme kotimaisia tuottajia aina kun mahdollista. Kotimaisten lankojen värivalikoima tai saatavuus ei kuitenkaan aina ole kattava, joten tuontitavaraa on vähän pakko käyttää. Sari Pehkosen huiveissa villa on Norjasta ja Suomesta, Inari Handicrafftsin huiveissa Suomesta ja Mettäkutomon 2022 huivien villaerän alkuperämaa on Uusi-Seelanti (jossa lampaat hengailevat kesäisin hobittien naapurissa vihreillä kummuilla), mutta langat värjätään ja valmistetaan Suomen Jämsässä. Mettäkutomolla on ollut myös omia lampaita, mutta myyntihuiveissa Pertin, Reiskan, Paksu-Akin ja muiden villaa ei ole käytetty.