Kuvaus
Tämän puukulhon tekemiseen vaadittiin yli 50 vuotta
Magnus Lange on pitkän linjan manualisti, joka on harjoittanut puuntyöstöä vuodesta 1966 alkaen. Suurten puukulhojen sorvaaminen on teknisesti erittäin haastavaa ja tälle tasolle materiaalin ymmärtämisessä ja käden jäljessä harva Suomessa yltää. Tämän kulhon tekeminen on alkanut raaka-sorvauksella noin puoli vuotta ennen valmistumista, jotta puu ehtii kuivaa muotoonsa.Käsien muotoilemat käsien muodot
Magnus etsi puukulhoilleen täydellistä muotoa vuosien ajan, loputtomilla iteraatioilla. Eräänä päivänä väsymättömän perfektionistin mielessä naksahti kaikki kohdalleen: kädellinen näki kätensä. Kulhon balusterimuotoinen ulkokaari on kaksi taivasta kohti avautuvaa kättä, ranteet vastakkain. Kulhon suusta löytyy Langen kulhojen nimikkomuoto, kourakuru. Kulhojen reunat eivät ole totutun suorat, vaan kovertuvat suulta sisäänpäin, pitäen sisällön hellästi huomassaan kallistettaessakin. Kourakurun nerokkuus käy selväksi, kun kahmaisee reunaa vasten vaikkapa pastilleja tai pähkinöitä käteensä.Puuesittely: Koivu
Suomen kansallispuu koivu on hyväntahtoiseksi mielletty puu, josta on ikiaikaisesti veistetty astioita ja tarvekaluja suomalais-ugrilaisten kansojen keskuudessa. Lisäksi koivu on tarjonnut meille takkapuut, saunavihdan, tuohivirsut, kontit, vakat, vasut, ksylitolipurkan, mahlaviinit isäntien pannuhuoneissa pulputtaviin pulloihin ja pakuria hippien trenditeehen. Vaikka koivuvitsoilla virvottujen lehmien tiedetään olevan säyseitä, on Koivumäen herra onneksi saanut lopputilin. Koivunpahkan ja loimukoivun syykulku loihtivat koivukulhoon välkettä. Tämä kulho on tehty ns. taidelahotetusta puusta. Käsittely luo puuhun tummia kuvioita ja tekee jokaisesta kulhosta uniikin.Käyttö ja hoito
Kulho on tarkoitettu kuivien elintarvikkeiden tarjoiluun, koriste-esineeksi ja pienesineiden säilytykseen, ei siis sovellu salaattikulhoksi. Puhdistus kostealla rätillä tai harjalla, tarvittaessa miedolla pesuaineella. Puuaine tummuu/patinoituu hieman ajan myötä, käytön ja auringonvalon vaikutuksesta.Käsin tehty on yksilö
Huomaathan, että tämän kulhon valmistuksessa on käytetty luonnonmateriaaleja ja se on valmistettu käsityönä. Toisin kuin teollisesti tehdyissä ja sarjatuotetuissa tuotteissa, käsintehdyt tuotteet eroavat hieman toisistaan. Kahta identtistä kulhoa ole, joten tilaamasi tuote voi poiketa hieman tuotekuvassa olevasta. Malli ja sielu on silti sama, ja valvomme tuotteiden laatua. Mikäli et kuitenkaan jostain syystä ole tyytyväinen, voit vaihtaa tai palauttaa tuotteen 14 päivän kuluessa.Puukulhojen kokoluokitus
XL Kulho
Vetoisuus: yli 3 litraa
⌀ yli 34 cm
Erikoisen suuri kulho. Näin suurta kulhoa tehdään sorvaamalla hyvin harvoin. Näyttävä sisustuskulho. Sopii erikoistarkoituksiin kuten kudontalankojen säilytykseen. Voi pitää myös lattialla.
L Kulho
Vetoisuus: 2–3 litraa
⌀ 27-33 cm
Suuri kulho. Näin suuria kulhoja käsinsorvataan harvoin. Sopii sisustuskulhoksi, hedelmäkulhoksi tai säilytykseen. L-koon pahkakulhoon vaaditaan jo harvinaisen suuri pahka.
M Kulho
Vetoisuus: 1–2 litraa
⌀ 20-26 cm
Yleinen isohko kulho. Sopii hedelmäkulhoksi, tarjoiluun tai pienesineiden säilytykseen. M-koko on reilu, mutta se mahtuu isompia paremmin kirjahyllyyn, keittiönpöydälle, yöpöydälle…
S Kulho
Vetoisuus: alle 1 litra
⌀ alle 19 cm
Näppärän pieni, käteensopiva kulho. Sopii esim. karkkien, pähkinöiden ym. tarjoiluun ja avainten yms. pienesineiden säilytykseen. Pieniä kulhoja voi yhdistää monta samaan kattaukseen. Kaikista pienimmät kulhot ovat käteviä yöksi riisuttavien korujen, kuulolaitteen tms. säilykseen.
Kokoluokitus on suuntaa-antava. Puodin kulhot ovat tavallista suurempia. Monilla myyjillä jo 20-25 sentin halkaisijan puukulhot myydään isoina kulhoina, XL-koon sorvattuja kulhoja on harvoin edes tarjolla. Halkaisijan mitta muuttaa kokovaikutelmaan yllättävän paljon. Pari, kolme senttiä halkaisijassa on jo huomattava kokoero kulhojen välillä. Lisäksi kokoon ja vetoisuuteen vaikuttaa kulhon korkeus. Löydät tarkat mitat tuotesivuilta.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.