Villahuivi Supermuhkea Kettujen yö XL Mettämalli

349,00 

Myyjä: Mettäkutomo

Kateellisena pitää viluisen arktiksen viimassa kulkijan katsoa kettua. Noin vain se asettuu tirsaamaan hangelle, tyytyväisenä häntäänsä kääriytyen. Ihmiset tekivät todellisen emämokan luopuessa turkistaan.

Mutta nyt tuo moka korjataan ja korjataan kunnolla. Mettäkutomo ei myy karvankasvu-uutetta (ainakaan vielä), mutta tämä Supermuhkea XL-villahuivi on lämmin kuin talviturkki. Ja pehmeä kuin ketunhäntä. Värimaailmassa turkoosissa yössä vilahtaa siro metsänliekki, matkalla salaisiin bileisiin.

Mettäversio, eli tiiviimmin kudottu, erityisen kestävä villahuivi monenlaiseen menoon. Lue lisää

Kudottu käsityönä Inarissa. Kaikki työvaiheet on tehty sähköttömin, perinteisin menetelmin, vaivoja, sadattelua ja lihaskipuja säästämättä.

Koko: XL (katso kokotaulukko) | 101 cm x 101 cm + hapsut
Materiaali: 100% lampaanvilla
Värit: pohja turkoosi; ruoste, vilja, vaaleansininen

Katso myös muut huivimallit.

Varasto loppu

Liity odotuslistalle, niin lähetämme sähköpostiisi tiedon kun tuotetta on jälleen saatavilla.

Tuotetunnus (SKU): P02-K387 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Supermuhkea City vs. Supermuhkea Mettä

Supermuhkea-mallisto on Mettäkutomon virallinen muhkeusennätys.  Kampalangasta valmistetut huivit ovat supermuhkeita, superlämpimiä ja superpehmoisia. Surpermuhkea-malliston huiveja on tarjolla kahdella variaatiolla. 

Edullisemmat City-mallit on suunniteltu kaupunkikäyttöön. Ne ovat hieman pienempiä ja niissä on vähemmän lankoja senttimetrille. Harva kudonta tekee huivista ilmavan ja pehmoisen. Cityhuivia tulee kuitenkin käsitellä kunnioittavasti.

Mettämallit on tarkoitettu kovaan käyttöön. Tiivisti kudottu huivi on ryhdikäs ja kestää eräreissut ja raisut seikkailut. Voi käyttää istuinalusena tai taisteluhuivina.

Villahuivin materiaalit

Valmistettu lampaan kampalangasta. Puhtaassa norjalaisessa luonnossa kasvaneet lampaat tuottavat laadukasta villaa, joka kehrätään Norjassa ja jatkojalostetaan ja värjätään Hämeenkyrössä Suomessa. 

Kampalanka on pehmeintä mahdollista villalankaa, joka tehdään pitkäkuituisesta ja pehmeästä villasta.  Se valmistetaan kampaamalla pitkät villakuidut langan suuntaisesti, jolloin lyhyet villakuidut kampautuvat pois. Tämän jälkeen lanka kehrätään ja lopputulos on pehmeä, sileä, kiiltävä ja kestävä.

Mettäkutomo

Mettäkutomo on kahden metittyneen kankurin, Piia Kankaan ja Henna Välipakan yhteinen hanke, jonka missio on pitää väki lämpimänä sähköttömin, perinteisin menetelmin. Estetiikka on herkkää ja rauhaatuovaa, sillä paletit löytyvät Lapin luonnosta. Mettäkutomolla on kangaspuita Ivalojoen rannalla, Inarin kirkonkylällä ja hirsimökissä Inarin Myössäjärvellä, 700-vuotiaiden aihkimäntyjen naapurina. 

Villahuivin hoito-ohje

Käsinpesu 30 asteisessa vedessä. Tasokuivaus, älä ripusta roikkumaan märkänä. Villalanka hylkii likaa ja kestää pitkään. Usein pesuksi riittää pelkkä tuuletus.

Villahuivien kokotaulukko

Inarin Käsityöpuodissa myydään eri tekijöiden eri kokoisia villahuiveja, jotka soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Koon hahmottamisen avuksi olemme kehittäneet yhtenäisen kokotaulukon kaikkien myyjien villahuiveille.

Käyttötapa määrää huivikoon. Hartiahuiviksi kannattaa valita mahdollisimman suuri, kaulahuivina pienemmät voivat olla mukavampia. Jos haluat takin allekin mahtuvan asusteen, valitse pienimmästä päästä. Miehet pitävät usein pienemmistä huiveista kuin naiset.

Villahuivien kokotaulukko

S-koko sopii lapsille hartiahuiviksi tai aikuisille kaulahuiviksi. Alle 60 sentin huiveja on harvoin myynnissä, esim. takin alla pidettäväksi. Silkkivillaiset huivit ovat usein kokoa S tai M.

Aika yleinen keskikoisen silkkivilla- tai villahuivin koko. Sopii kaulahuiviksi, lapsille tai pienikokoisille aikuisille hartiahuiviksikin. Silkkivillaiset huivit ovat usein kokoa S tai M.

Suuri silkkivilla- tai villahuivi, joka sopii mianiosti kaulalla pidettäväksi ja aikuisille hartiahuiviksi. Ei mahdu takin alle.

Yleisin suuren huivin koko, sillä peruskangaspuut ovat n. 120 cm leveitä. Erittäin suuri silkkivilla- tai villahuivi, joka sopii aikuisille reilusti hartiahuiviksi. Voi pitää myös kaulalla. Ei mahdu takin alle.

Harvinaisempi, suuren suuri huivi. Riittää hartiahuiviksi vaikka härjälle. Voi olla hieman hankala kaulalla. Isoja huiveja voi käyttää myös esim. vaununpeittona tai hätävaravilttinä. Harvemmin silkkivillaisena. Yli 130 sentin huiveja tehdään harvoin.

Myös suuret kaulahuivit usein tätä kokoa, sillä ne eivät ole neliön muotoisia.

Villahuivin koko määräytyy pidemmän sivun senttimääränä mitattuna ilman hapsuja.

Mettäkutomo

Mettäkutomo on kahden metittyneen kankurin, Piia Kankaan ja Henna Välipakan yhteinen hanke, jonka missio on pitää väki lämpimänä sähköttömin, perinteisin menetelmin. Huolellisesti viimeistellyt tuotteet ovat laadukkaita ja kestäviä. Estetiikka on herkkää ja rauhaatuovaa, sillä paletit löytyvät Lapin luonnosta.

Mettäkutomo sijaitsee hirsimökissä Inarin Myössäjärvellä, 700-vuotiaiden aihkimäntyjen naapurina.

Lisää tuotteita suunnittelijalta Mettäkutomo

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Villahuivi Supermuhkea Kettujen yö XL Mettämalli”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *