Anne Karhu-Angeli

Anne Karhu-Angeli
Anne Karhu-Angeli

Anne Karhu-Angeli

Porotilan emäntä

Keskellä inarilaista metsää asuva ja työskentelevä porotilan emäntä Anne Karhu-Angeli elää luonnon rytmissä, luontoa tarkkaillen. Pienet yksityiskohdat kiinnittävät huomion: tunturikasvit karussa kivikossa, kihokit jängällä, kuukkelin ystävällinen katse, poron jättösarvi.

Käsityöläisyys on Annelle verenperintö ja olennainen osa kulttuuria. Materiaaleja käsitöihin löytyy lähimetsistä, vesistöistä ja tuntureilta.

Tuotteet: Karhu Koru

Männynjuurista syntyy mm. solkia ja riipuksia. Porotaloudessa porosta otetaan aivan kaikki talteen. Anne ajattelee näin myös kaloista. Hän ottaa talteen nikamat, puhdistaa ne ja värjää lopuksi luonnon materiaaleilla. Nikamia hän käyttää erilaisissa koruissa helmien lailla vanhaan koltansaamelaiseen tapaan, kuitenkin omaa luovuuttaan seuraten mallien suunnittelussa.

Luonnonmateriaaleissa on luonnetta. Annen filosofiaan kuuluu, että luonnon tulee saada olla luonnon kaltainen. Siksi hänen omalaatuiset, pikkutarkasti toteutetut korunsa eivät koeta peitellä olevansa käsin tehtyjä. Korut ovat orgaanisia ja kaikki hieman erilaisia – siis yksilöitä. Synteettisten ja symmetristen teollisuustuotteiden aikakaudella ne näyttävät melkein eläviltä olennoilta.

Tuotteet korvakorut, käsirenkaat, kaulakorut, avainnauhat, perinnekäsityöt
Materiaalit kalannikama, männynjuuri, hamppunyöri, lasihelmet, kivihelmet

Näytetään kaikki 4 tuotetta

Näytetään kaikki 4 tuotetta