Ale!

Roiske Maiharipieksut Taveämmi Sinni uniikkipari

579,00  399,00 

Suunnittelija: Virpi Jääskö

Tämä tuote on uniikkipari kokoa 38 (sopii jalalle jonka pituus on 23,9 cm). Värikokeilupari erikoishintaan. Toista tällaista ei ole eikä tule.

Käsin roiskevärjätyt. Materiaali nautaparkkia, ilman vuoria. Rouheassa pohjassa riittää pitoa ja ulkonäössä kulmaa ärtsymmälle olemisellekin.

Katso mallin tarkemmat tiedot ja koon mittausohje: Taveämmi Sinni Pieksu-sivulla.

Ilmainen toimitus koko maahan.
14 pv ilmainen vaihto ja palautus.

Vain 1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): P08-K3122 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Tämä tuote on uniikkipari kokoa 38. Värikokeilupari erikoishintaan. Toista tällaista ei tule.

Roiskevärjätyt ilman vuoria, nautaparkkia. Rouheassa pohjassa riittää pitoa ja ulkonäössä kulmaa ärtsymmälle olemisellekin.

Katso mallin tarkemmat tiedot ja koon mittausohje: Taveämmi Sinni Pieksu-sivulla.

Taveämmi

Virpi Jääskön elämä oli johtanut hänet hankevetäjäksi Saamelaisalueen koulutuskeskukseen. Sydän ja mieli kaipasivat kuitenkin EU-raporttien ja deadlinejen maailmasta johonkin yksinkertaisempaan, konkreettisempaan. Ehkä lähemmäksi lapsuudesta ja poronhoidosta tuttua juurevaa omavaraistalouden aikaa, jossa työn tulos on käsinkosketeltava. Reitti löytyi käsityöläisyydestä.

Virpi oli jo aiemmin opiskellut käsitöitä iltakursseilla ja tehnyt paljon perinteisiä karvakenkiä, vanttuita, housuja ja lapintakkeja perheensä tarpeisiin. Suutariopintojen ja myöhemmin jalkinekisällin ja jalkinemestariopintojen kautta Virpi uskalsi tehdä käsityöstä itselleen ammatin.

Taveämmin, Pohjanakan tehtävä on puhaltaa kotipalkisten perinteisiin uutta liekkiä ja tuoda ne luontevaksi osaksi tämän päivän elämää. Tuotteiden laatu nojaa Virpin keräämään laaja-alaiseen tietotaitoon, joka käsittää jalkinevalmistuksen prosessin designista perinnemateriaalien valmistuksen kautta nykyaikaisesti ja huolellisesti viimeisteltyyn tuotteeseen.

Tuotteet

Modernin kyläsuutarin pajan tuotteet ovat hidasta luksusta ja pikamuodin vastakohta. Jokainen Taveämmi-pieksupari valmistetaan tilauksesta, valmista varastoa ei ole. Virpiä kiehtoo lappilaisissa perinnemateriaaleissa kova työ ja pitkä matka raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi. Hän tekee usein sisnan (poronnahka) ja koipiturkiksen itse, aikaa ja vaivaa säästämättä.

Modernit kengänvalmistuksen metodit ja työvälineet, sekä omaääninen, kokeileva estetiikka venyttävät perinnekäsityön rajoja ja päivittävät pieksut 2020-luvulle. Taveämmi-pieksuissa yhdistyy sulavasti länsimaisen ja lappilaisen kengänteon työtavat ja historiat, osaamisjatkumon ja perinteiden kunnioittaminen sekä toisaalta uuden muodin luominen ja salliva kokeilu.

Lisää tuotteita suunnittelijalta Taveämmi

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Roiske Maiharipieksut Taveämmi Sinni uniikkipari”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *