Pyrstö kalannikamakorvakorut

66,50 

Suunnittelija: Anne Karhu-Angeli

Allergiaystävälliset, ekologiset ja orgaaniset korvakorut värjätyistä taimenen nikamista ja lasihelmistä.

Pituus 6-6,5cm ilman koukkuja, 7-7,5cm koukun kanssa
Valmistettu käsityönä Inarissa

14 pv ilmainen vaihto ja palautus.

Varastossa

Lahjapaketointi

Ympäristöystävällinen lahjapaketointi. Valitse:

  • Vegaaninen paketointi, jossa juuttinaru tai banaaninlehdistä valmistettu koristenauha (saatavuuden mukaan)
  • Lappi-tyylinen paketointi, jossa sisnanaru (poronnahkaa), jonka voi säästää rannekoruksi

Tuotetunnus (SKU): P05-K3046 Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Niobium-hypoallergiakoukut. Lyijyttömällä värillä mustaksi värjättyä hamppunyöriä. Reilun kaupan kahvilla ja sipulinkuorilla värjättyjä taimenen nikamia. Lasihelmiä.

Pituus 6-6,5cm ilman koukkuja, 7-7,5cm koukun kanssa

Karhu Korut

Porotilan emäntä Anne Karhu-Angeli valmistaa pieniä määriä uniikkeja koruja poronhoidon ohella. Poronhoitajat ottavat porosta talteen kaiken. Anne ajattelee samoin kaloista. Hän ottaa talteen nahat, joista valmistuu laukkuja, sekä puhdistaa nikamat, joista hän suunnittelee koruja. Kolttasaamelaiset ovat perinteisesti käyttäneet kalan nikamia helmien lailla. Annen aviomies on kolttasaamelainen, ja käsityöt ovat yksi tapa vaalia perheen lasten kulttuuriperintöä.

Käsin tehty on yksilö

Huomaathan, että kaikki Anne Karhu-Angelin korut valmistetaan käsityönä luonnon materiaaleista. Toisin kuin teollisesti tehdyissä ja sarjatuotetuissa koruissa, käsintehdyt tuotteet eroavat hieman toisistaan. Nikamien koko vaihtelee sen mukaan mitä kalayksilöitä verkkoihin ui. Myös väri ja koko elää materiaalien mukaan hieman. Kahta identtistä korua ei ole, joten tilaamasi tuote voi poiketa aavistuksen tuotekuvassa olevasta.

Malli ja sielu on silti sama, ja valvomme tuotteiden laatua. Mikäli et kuitenkaan jostain syystä ole tyytyväinen, voit vaihtaa tai palauttaa tuotteen 14 päivän kuluessa.

Anne Karhu-Angeli

Keskellä inarilaista metsää asuva ja työskentelevä porotilan emäntä Anne Karhu-Angeli elää luonnon rytmissä, luontoa tarkkaillen. Pienet yksityiskohdat kiinnittävät huomion: tunturikasvit karussa kivikossa, kihokit jängällä, kuukkelin ystävällinen katse, poron jättösarvi.

Käsityöläisyys on Annelle verenperintö ja olennainen osa kulttuuria. Materiaaleja käsitöihin löytyy lähimetsistä, vesistöistä ja tuntureilta.

Tuotteet: Karhu Koru

Männynjuurista syntyy mm. solkia ja riipuksia. Porotaloudessa porosta otetaan aivan kaikki talteen. Anne ajattelee näin myös kaloista. Hän ottaa talteen nikamat, puhdistaa ne ja värjää lopuksi luonnon materiaaleilla. Nikamia hän käyttää erilaisissa koruissa helmien lailla vanhaan koltansaamelaiseen tapaan, kuitenkin omaa luovuuttaan seuraten mallien suunnittelussa.

Luonnonmateriaaleissa on luonnetta. Annen filosofiaan kuuluu, että luonnon tulee saada olla luonnon kaltainen. Siksi hänen omalaatuiset, pikkutarkasti toteutetut korunsa eivät koeta peitellä olevansa käsin tehtyjä. Korut ovat orgaanisia ja kaikki hieman erilaisia – siis yksilöitä. Synteettisten ja symmetristen teollisuustuotteiden aikakaudella ne näyttävät melkein eläviltä olennoilta.

Lisää tuotteita suunnittelijalta Anne Karhu-Angeli

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Pyrstö kalannikamakorvakorut”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *